Snabbkurs i religion

Eeeeen gång när vi gick på gymnasiet och hade religion med den klart bästa läraren Mangepange från skåne så uppstod det en liten diskussion kring det här med tideräkning:


Magnus
: Jesus började predika när han var 30 år. Och sedan korsfästes han alltså år 30.
Nån bright människa: Men vadå!? Dog han samma år som han började predika? Hur fan hann han med allt i bibeln på ett år?
Magnus: Ja, alltså man räknar att Jesus föddes 4 år innan år 0 så. Även om man säger att han föddes år 0.
Den brighta människan igen: Då är det alltså år 2012 nu egentligen?
Magnus: Rent teoretiskt sett så, ja.
Den brighta människan ytterligare en gång: Då har vi ju redan tagit studenten?
Chriffen: Ja!? Vad i HELVETE gör vi här???


Hela den där konversationen hamnade på tjuvlyssnat.se och det uppstod total förvirring bland folk och bland kommentarerna kan man hitta allt från "Men alltså, jag förstå inte…?" till "Grymma studenter…hur många skulle egentligen bry sig om att lägga märke till det där och sen dessutom resonera sig fram till slutsatsen. Drömmer om sådana studenter varje år…men hur ofta slår drömmar in?" och sen ungefär en miljon olika teorier kring hur det egentligen ligger till som man inte orkar sätta sig in i, TILLS det äntligen dyker upp en vettig förklaring:


jurg skriver
: jesus föddes alltså fyra år före kristus. sedan kom kristus och hjälpte till, och de kallade sig då Jesus & Kristus (typ stefan & krister). Man säger ju nu lite slarvigt att Jesus & Kristus var guds son, när man egentligen menar söner. Messias var den utmobbade sonen vad jag förstått av Bibeln. Göran påstår att han är släkt med honom, och att det var han som snickrade ihop korset som sedan Jesus & Kristus spikades upp på. Men Göran har en tendens att hitta på en del, och presentera fakta från okända källor i Bergslagen.Slog man på Jesus på eniro på den tiden kom det upp 2 alternativ. En var antagligen den riktiga, och en var fejk.

Och så var det med det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0