Take wing when you’re high above.



Uggling!

Många inlägg har hittills skrivits om "Dannar" i olika former och av olika anledningar, men NU ska det jävlar i mig handla om den riktiga Danne för första gången i denna bloggs historia (tror jag?) vilket gör denna dag till en stor dag! För er som inte vet vad en Danne är för något så är just denna sorten en kloning av mig själv fast i manlig form. Detta innebär bland annat att han fattar precis vad jag menar och jag fattar precis vad han menar när ingen annan fattar nånting! Det är därför inga problem att låta Danne ta beslut om saker och ting som rör mig själv för det blir ju samma beslut som jag själv skulle ha tagit om jag orkat bestämma mig. I fredags så bestämde han till exempel att jag skulle käka pizza till middag och det blev ju svinbra det!

Några gånger under den här veckan har vi suttit på varsit håll och tittat på samma tv-program och diskuterat det hela via essemess, emessenn och chatten på facebook, samtidigt kanske ska tilläggas vilket gör att man känner sg lite lätt schizofren ibland. Det blir också aningen förvirrande när vi till exempel skriver på msn om att vi pratar med några på facebook som är oss själva, det där förstår jag inte ens när jag skriver det nu liksom. Hur som helst så var det Böda camping på kanal 5 nu ikväll och där var det ett gäng som ägnade sig åt något som dom kallade för "uggling". Det gick tydligen ut på att sätta sig på en massa konstiga ställen och se lika uttryckslös ut som en uggla, något som Danne nu har lovat att  han ska testa på juldagen. Jag föreslog då att han kunde sätta sig i min dusch men kom i samma sekund på att där brukar ju Bobbo stå på nacken när det är festligheter på g så det sket ju sig och nu vet vi inte riktigt vart han ska få plats. Det jag vill komma fram till är helt enkelt att ni gärna får hojta till om ni ser Danne sitta och uggla nånstans på juldagen! Såhär ser han ut (med reservation för att outfiten eventuellt kan ändras):


Beep my beep!



KBT

Nu ska jag göra nåt som jag bittert lär få ångra redan i natt skulle jag tippa på! I brist på annat att se på tv för tillfället så ska jag (läs noga nu och gärna flera gånger) se SNAKES ON A PLANE. Fattar ni. JAG ska titta på en film som jag har undvikit in i det längsta, en film där (citat) "katastrofen är ett faktum när en lönnmördare släpper lös HUNDRATALS jävla GIFTORMAR på planet". Jävla var ett ord som jag la till för övrigt för att det är precis så det känns, det finns inte nog med svordomar att använda i det här sammanhanget egentligen.

Spindlar och sånt har jag inga som helst problem med men bara en bild på en orm får mig att dra upp fötterna från golvet och skrika rakt ut. Äckliga slemmiga saker som slingrar sig fram och dessutom kan döda en om dom vill, förstår verkligen att folk vill ta in dom i sina hem.............särskilt när dom dessutom rymmer ibland och lägger sig i sängar och allt förbannat. En gång i våras när jag och mamma var ute och sprang så låg det en huggorm på vägen, jag minns inte ett skit från det att jag vrålade som en idiot, vände om och sprang tillbaks samma håll som jag kom ifrån tills jag var en bra bit bort och hade lugnat ner mig. Fullständig jävla panik med andra ord och en blackout på det! Jaja, nu har filmen varit igång här ett tag och jag säger väl hej och välkommen till nattens alla mardrömmar då. Nån kan ju gärna kika in här imorgon och kolla om jag har överlevt det här...helvetes helveteee, wish me luck!

Long arm of the law

Idag är det haaaalt ute för den som nu mot förmodan har lyckats missa det. När det är halt så är det inte alltid så kul att vara ute med en stor hund och särskilt inte när man lyckas hamna på den isigaste stigen i norra europa. När det är halt så är det inte heller alltid så jätteroligt att köra bil. Hälsade på på jobbet en sväng och fikade lite och när jag och Anna åkte därifrån så stod polisen där lite fint mitt i backen och stoppade folk för att helt enkelt kontrollera vilka som kunde starta i hal backe.

Dom gör alltså det lite nu och då tydligen för att det inte ska vara allt för många okunniga ute i trafiken som stoppar upp saker och ting om de måste stanna. Tydligen mestadels pensionärer med dålig motorik som åker på det och bötern ligger på 500 spänn. Nääärååå..det var en helt vanlig nykterhetskontroll och nykter var jag trots förra helgens julfest, körkortet däremot stod pollen och höll i bra länge innan han tillslut kläckte ur sig: "Det här var bannemig den minsta namnteckningen jag någonsin sett, den är ju mikroskopisk!" Jag frågade om han inte hade nåt förstoringsglas, så pass utrustade som dom ändå är menar jag, men då skrattade han bara och sa att neppppp, det hade dom inte inte inteeee! Då sa jag att han var den minsta polisen jag någonsin sett, att han var mikroskopisk. Eller så gjorde jag inte det, man vet aldrig!

Polisen önskade mig en trevlig dag i alla fall och det där fick mig att tänka på en annan gång som jag blev stoppad i en kontroll. Det var dagen efter valborg för nåt år sedan och han som stoppade mig kände tydligen att det var dags att vara väldigt pedagogisk (måste ha sett extremt liten ut) : "Nu blåser du, Nalle Puuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh". På fullaste allvar dessutom. Det var bara att blåsa snällt fast jag egentligen bara ville skratta ihjäl mig.

Oh happy daaaayyyy!

Det här skulle kunna vara den absolut bästa dagen sen sist, är så glaaa så det är inte sant! Besökte banken imorse och passade på att ta ut lite från karmakontot och turen slog till direkt. Jag har bokat in mitt födelsedagsfirande i Åre under tre dagar med fint folk, spa, middagar, fest och gud vet allt. Ingen skidåkning för min del vilket kanske inte var så oväntat men after ski har jag dock inget emot! Jag har också bokat in en resa lite längre fram kombinerat med århundradets överraskning som jag inte kan reveala nåt om riktigt än men det är i alla fall en överraskning som jag kommer att uppskatta precis lika mycket själv.

Juldagsplanerna börjar ta form med kalajs på tjugan, mycket trevligt! Hittills vet vi att minst 35 klassiska festmuggar ska fixas och fler lär det säkerligen bli så Annelie du kan ju räkna med att jobba lite här framöver. Plugget börjar lugna ner sig och våren kommer kännas som en enda lång semester. Trots att det är vinter och mörkt som i en jävla grotta så känner jag hopp för framtiden, hä blir bara ljusare och ljusare, snart är det sommar igen och som om det inte vore nog så såg jag något riktigt finfint när jag var ute och gick nyss!

En jättebra idé s01e01

När SMHI går ut med en klass 2-varning som innebär fara för allmänheten att vistas utomhus och vanligt folk tänker efter innan dom gör saker i önödan så ska Fredrik Bergman ut och surfa. När han ska ut och surfa så blir hela familjen engagerad på ett eller annat sätt och försöken att avstyra det hela var igår många men hyfsat lönlösa och han är ju myndig tydligen och gör som han vill. Efter vägen ut till smitingen hade det blåst ner lite träd vilket man kan tycka kan vara en varning nog men icke, ut till smitingen kom vi! Rapporten för gårdagen sa att det skulle vara sex meter höga vågor, verkligheten sa väl ungefär vänd om och åk hem om du inte vill dö.

Det var en total jävla röra av allt förbannat på stranden och det blåste sand så att man tamefan inte såg vart man gick. Det såg ut som att det dragit förbi minst en tsunami för att sammanfatta det hela lite kort och till och med tjurskallen själv insåg tillslut att kanske var (citat) "liiite osurfbart" så det var bara att åka hem igen. Nödvändigt. Jag hatar vintern, jag hatar SMHI och just för tillfället hatar jag min nya granne som verkar försöka slipa ner nån stor jävla sten eller nåt samtidigt som jag försöker plugga.

Igårkväll var det julfest med jobbet som började med bowling och fortsatte med middag på hamnkrogen. Monika mobbade Tomas för att han låg sist i bowlingen och gjorde övertramp ungefär hela tiden, men när det var hennes egen tur så lyckades hon med en fantastiskt fin tvärnit precis vid linjen som resulterade i att hon ramlade framåt och raklång ut på banan. Jag skrattade så att jag grät och det var jag inte ensam om! Själv var jag duktigare på bowling än jag trodde, jag vann till och med våran serie trots att det fanns dom som hade en del synpunkter på hur jag INTE skruvade klotet (???)...Efter en lång middag på hamnis med en massa drinkar och annat trevligt så gick vi hem till mig där Tobbe och Anna styrde dans och lite senare så vandrade vi bort till Svenssons och däääär jag träffade Josephine som jag inte sett på hundra år. Summa summarum: en riktigt bra kväll och så vidare plus!

Run sucker, run

"Bort med destruktiva människor i livet" sa Malin Gramer imorse på vakna med the voice och ja, det är fan det bästa man kan göra. Jag har rensat mitt liv på folk som inte vågar stå för vad dom tycker, folk som måste ha minst en annan person i ryggen för att våga ta en diskussion och folk som inte vet vad dom ska säga när man konfronterar dom ensam. Folk med kass självkänsla som snackar skit om den som inte är med för tillfället men som slickar röv så fort den de snackat om är med. Snåla, egoistiska och fega människor som vänder kappan efter vinden och som är så totalt livrädda för att nån ska tycka illa om dom att dom knappt vågar andas.

Jag har rensat bort telefonnummer till människor som inte längre har nån plats i mitt liv och bestämt mig för att bara omge mig med de som ger glädje och energi och jag har fan aldrig mått bättre! Sen kan de små destruktiva människorna sitta där och vara stolta över vad de lyckats med här i livet, vad nu det är :)

RSS 2.0