Bortrövad till vangstagatan

Inte nog med att jorden skakar, mitt i kvällens träningspass fick jag också sms från Amanda som frågade om vi skulle hitta på nåt ikväll. Nu kanske ni undrar varför jag har telefonen på mig när jag tränar och det har nog aldrig hänt förut så jag kände tydligen på mig att det skulle hända nåt intressant, man kan ju låtsas att man är lite synsk i alla fall...

Det kändes lite som en möhippa faktiskt, "Är du klar till halv 9 :) så kan jag plock upp dä" ett lite kryptiskt sms sådär. Sa bara ja jag och sen fortsatte jag med mitt, när jag kom hem slog det mig att jag inte ens hade en liiiiten aning om vad vi skulle ta vägen. Halv nio stod hon utanför porten och Tove var med i bilen också minsann. Vi skulle till vangstagatan och Jennan!!! Wow tänker ni förmodligen nu..jotack jag vet nog!

Hos Jennan var det fullt hus i form av Linnéa, Erik, Jennan och jaa..vi andra då. Vi spelade spel och snackade om ditt och datt. Vi har en förmåga att alltid spela spel som går på tid och som man blir så jäkla stressad av (något som inte är bra för Linnéa som är nog uppe i varv ändå) och det låser sig verkligen totalt ibland. EXEMPEL:

Amanda: Han spelar fotboll
Linnéa: Ahaa fotboll! Med boll!?
Amanda: Ehh ja, och fot.


Tove
: Tänk Lille skutt fast den andra!
Jag: Nasse??
(Asgarv i ungefär 194 år åt mina icke existerande seriefigurskunskaper)
Tove: Men huvudfiguren?!
Jag: Nalle puh!?
(Asgarv i några år till)
Jag: JAHAAA! BAMSE!?!?


Jennan
: När du kör bil och hamnar fel så kan du åka ner i??
Amanda: Diket?
Jennan: Ja! Och det kallas för?
Amanda: Ehhh...
Jennan: DIKESKÖRNING
Amanda: VAD är det!?
Jag: Det är en sport.
Amanda: Va? Äre?

Jag menar, hur svårt vare egentligen?


I brist på bilder från spelhålan såååå kan ni få se en annan, från en kväll för hundra år sedan när vi tittade på en väldigt bra film vilket kanske syns!


Inspiration



To do list:
1
. Gifta mig
2. Skilja mig
3. Såga sönder massa saker

Åre

Jag och Anna ska åka till Åre i mars. Vi planerar att göra allt utom att just åka skidor i stort sett och det låter ju kanske konstigt men sen den gången jag hamnade i störtloppsbacken där för några år sedan så är jag smått hatiskt till skidåkning. Den gången tog jag av mig skidorna, kastade dom nerför backen och själv gick jag ner. Nu åker jag bara ibland och om jag verkligen måste.

Förra hösten när vi var där med släkten så tog vi kabinbanan upp på skutan en av dagarna. Dom som har varit där vet kanske att man kan gå dom sista kilometrarna upp till den absoluta toppen, dit man inte kan komma med nån lift. Det är väl ungefär 250 meter på höjden, stenigt och jävligt är det ju också så hur långt det är att gå vet jag inte. Det var kallt och blåsigt nå jääävulskt och vi hade väl ungefär 17 lager varma kläder på oss...Mitt i allt så dök det upp ett par som också skulle ut på vandring och ja, jag låter bilden tala för sig själv:

Klart bästa promenadskorna jag sett på länge! Mycket bra med en varm jacka för övrigt och handväskan kan ju vara kanon om man till exempel måste sminka sig efter vägen alternativt slå ihjäl en isbjörn. Hon var självklart från Ryssland visade det sig sen.


say no moreee

Another place and time, without a great divide
And we could be flying deadly high
I'll sell my soul to dream you wide awake

Another place and time, without a warning sign
And we could be dying angel style
I'll sell my soul to dream you wide awake

viktiga punkter

1. Vad är det för fel på hemtex? Deras jävla reklamfilm är asläskig och får en att drömma mardrömmar i stort sett..skulle man bli sugen på att köpa en kudde då tänkte dom eller??
2. Spartips till fattiga familjer: Istället för att åka till grönan, ta er från coop via centrum och upp till härnöhallen så har ni åkt karusell för resten av året.

=)))))))))))

Denhär dagen har varit...intressant. Började med en examination via adobe connect där tekniken strulade för vissa men som gick bra när allt väl fungerade. När examinationen var klar så började jag städa lägenheten eftersom att den nya soffan skulle levereras klockan TOLV och man vill ju inte gärna ha massa brödsmulor bakom den. Tjugo över 11 (!??) ringer det på dörren fast ändå inte eftersom ringklockan inte fungerar. Knackade var vad det gjorde och där stod jag i trosor och en t-shirt och höll på att städa. Efter en minuts panikletande efter kläder så öppnade jag dörren och in kom två stora soffdelar inplastade med 7 ton plast och sen 2 ton kartong utanpå det. Soffdelarna gick inte in själva kanske jag ska säga för övrigt utan det var två karlar som bar dom. Stod och tittade på kaoset ett tag innan jag insåg att jag var tvungen att packa upp och sätta ihop delarna om jag skulle kunna ta mig fram i vardagsrummet. Det var dagens första träningspass men fint blev det!

Mamma kom hit på lunchen och vi gick ner på BigBoy eftersom det är nära och bra. Alla som känner mig vet att jag inte äter buuurgeeers på sånna ställen men jag tänkte att jag skulle testa idag. Tog en tugga och det började ju bra, tog en till och satte tänderna i nåt som defenitivt INTE ska vara i en hamburgare: En stor vit tablett. Nån typ av medicin alltså och det kändes ju jävligt fräscht. Aldrig mer det stället kan vi ju lugnt säga...

Efter lunchen åkte jag på sjukan för att ta lite prover (inte på grund av knarket i hamburgaren). Drog ner pengar i parkeringsautomaten så att det skuller räcka (trodde jag) men det visade sig att väntrummet var fullt och det gick så jääävla segt. Satte mig ner och var lugn och fin i början men sen kände jag hur otålig jag började bli. Min första tanke av den mörkare sorten var "BLIPPA FRAM ETT NUMMER FÖR HELVETE INNAN JAG SLÅR NÅN" och sen gick det utför...Meeen det var inte bara tråkigt i väntrummet faktiskt, det hängde ett träd i taket som folk gick in i lite nu och då. Det var roligt. Påminde mig om en gång när vi satt på donken med gymnasieklassen en lunch och kollade på folk som gick in i en glasvägg. Vem fasen hänger ett träd i taket förresten? En annan rolig sak var att det kom ut en karl från ett rum som såg jävligt farlig ut av nån anledning. Han stirrade på mig och jag trodde att han skulle flyga på mig och typ..döda mig, men så öppnar han käften och säger: "Ha en trevlig eftermiddag!". Jag blev helpaff och totalförvirrad. Han grundlurade mig! Ehhh..ja, efter en timme började jag få nog av att vänta och preciiis när jag tänkte bombhota stället så fick jag komma in. Väl inne stack sjuksköterskan provnålen i vänsterarmen och fyllde ett rör men sen tog det slut på blod så hon fick sticka i högerarmen också. Gick därifrån med ett fint plåster på varje arm och ja..inget blod i vänsterarmen?

Tog mig vidare till coop och handlade som den pensionär som jag nu mer är. 4 för 45, 3 för 30 och liknande påhitt är helt plötsligt väldigt intressant..När jag skulle åka hem med grejerna så fanns det inte en parkering i hela stan!? Hur ofta händer det när det inte är marknad eller rea på hemslöjden? Körde runt ett varv till och tänkte ställa mig utanför porten eftersom det går rätt snabbt att springa upp med grejerna, men runt hörnet kommer ingen annan än parkeringsnissen! Var bara att köra vidare och tillslut blev det en ruta ledig vid BigBoy men innan dess hade jag hunnit vråla "DRIVER DU MED MIG!?!?!?" ungefär 14 gånger i bilen men ingen svarade..

Nu ikväll har jag varit på spinning med Amanda och med tanke på hur dagen har sett ut i övrigt så förväntade jag mig nästan att spinningcykeln skulle börja rulla (normalt sett omöjligt för den som inte vet), flyga ut genom väggen och lämna ett såntdär hål som man brukar se i tecknade serier, format precis efter kroppen. Det gjorde den inte konstigt nog.

MIO

Mio möbler här i Härnösand har helt klart en annan tidräkning än vad vi i övriga världen har. Dom är dessutom riktigt dåliga på att gissa hur lång tid saker och ting kommer ta. Vecka 51 skulle jag få min nya soffa så som jag tidigare sa så rånade jag mamma och pappa på varenda fåtölj hemifrån och Mio fick dessutom låna ut en jääääättestor tvåsitssoffa som dom bar upp för alla trappor. Sen kommer den riktiga soffan IDAG?! Det innebär alltså att det är julafton nästa vecka?

Har lyckats hämta sladden till mobilen så här kommer lite fina bilder från helgens äventyr:





Smile!

Var man inte glad innan så blev man ju det nu! :):):):)):):)


Fredakväääll

Har finbesök ikväll av Amanda, Jennan, Anna och Linnéa. Vi har käkat middag, spelat spel som gick ut på att förklara saker med andra ord (gick bra ibland och aningen sämre andra gånger) och nu sitter vi och kikar på idol. Heja Jay!! Han har ju redan vunnit dethär...Och nu är det dags för Olle, hur ska det gå, hur ska det gå! Ja det gick väl halvbra, han kommer ju som undan för att han ser ut som han gör.

Jag har en tvåsitssoffa lånad från MIO i väntan på den riktiga soffan som kommer nån gång när dom små kineserna har sytt ihop den. Har stulit varenda fåtölj hemifrån känns det som men nu ramlade Fredrik och Simon in genom dörren också så nu får vi inte plats med nå mer folk!

Åter till idol, Jay sjunger en Madonnalåt i kilt..det kan man ju bara inte missa!


Hejpåre

Måste börja med att säga att JCs nya reklambilder som sitter uppe på reklampelarna runt hela stan just nu stör mig lite. Killen som dom har som modell är ju så jävla snygg så man håller på att köra av vägen! Jag ska gå ut nån natt här framöver och riva ner en av bilderna och sätta upp nånstans här hemma.

Idag har Annelie och Andreas varit här en sväng och nu ikväll blev det fullt hus med fiiiika och allt. Just nu tapetseras vardagsrum och hall och här sitter jag..kan ändå inte bidra med så mycket, precis som jag trodde! Skvallra inte till Hamrén är ni snälla, jag sa att jag skulle vara hemma och tapetsera ikväll men det han inte vet lider han inte av...Zlatan är ju inte heller med.

Annars då? Ska snart ska jag mysa ner mig på nattbio med Amanda, Fanny och resten av Härnösand. För en gångs skull är bion fullbokad! Vi ska se Harry Potter och jag har inte sett dom senaste två filmerna men det ska nog gå bra ändå, finns det popcorn så går allt bra. Det är lite av mitt motto det!


Måndag

Idag har jag åkt land och rike runt efter blommor som inte ser små ut i mina bjässar till vardagsrumsfönster, det var inte det lättaste kan jag säga! Ronja kom på spontanbesök på eftermiddagen och vi smällde i oss lite fika och snackade om både det ena och det andra innan hon sprang vidare till banken och jag gav mig på nån form av matlagning. Nu ikväll har Amanda och Nickeppp varit och hälsat på och vi har funderat över vad man skulle kunna ha för affärer för sig i och utanför min lägenhet. Möjligheterna är oändliga, ni anar inte! Man kan till exempel sälja varmkorv från balkongen när krogen stänger, hissa ner dom med en lina lite smidigt sådär..Eller så kan man ställa sig utanför bigboy och ta inträde av alla fyllehundar. Tål att tänkas på!

12345

Igår och idag har jag flyttat det mesta till lägenheten känns det som. Det blir en hel del spring i trapphuset och bärande av grejer, vore mycket konstigt om det inte dyker upp nån form av träningsvärk snart. Annelie räknade trappstegen upp och eftersom jag själv inte kunde svara på vilken våning jag bor på när Amanda frågade i tisdags så var det nog bra att nån tog reda på det. Tycker synd om dom som jobbar på mio möbler och måste bära upp min soffa kan vi väl säga. Andra våningen är det i alla fall fast det står våning fyra i trapphuset vilket känns väldigt förvirrande. Imorgon fortsätter flyttandet och det ska även tapetseras, köpte snordyra tapeter till vardagsrummet...ska det va så ska det va!

Helgens statistik:
Antal pluggar avbrutna på mitten vid möbelmontering: 2
Antal otippade saker som Andreas visade sig kunna: 1527
Antal personer från södra Sverige som dök upp och på fullaste allvar ville köpa lägenheten av mig: 1
Antal pizzor uppätna inom en timme: 3
Antal saker som jag har fått handdiska: 211 (den du amanda!)
Antal grannar som det känns väldigt tryggt att ha i huset: 1


Hingst

Invecka this vecka, trevligt trevligt trots mindre trevligt väder ute (när är det egentligen väder inne?). Tur att det finns ett gäng godsaker att vila ögonen på i klassrummet när man inte känner för att se snön längre...

Emma: Mamma och brorsan är på hingstvisning.
Malin: Det har ju vi i föreläsningssalen!


YES






IKEAAA

Vad ska man med stora starka karlar till? Jag och Amanda har burit grejer med våra muskulösa armar på ikea i flera timmar idag och det har gått finfint om man bortser från några kraschade skålar..Bokhylla, hallmöbel, tv-bänk, soffbord, hyllor och ungefär en miljon småsaker...


Helg

Det blev en rooooolig kväll med gammklassen! Nästan alla var med och den populäraste meningen för kvällen tror jag var: "Vad gör du nu för tiden?". För övrigt så hade Amanda, Jennan och Linnéa fixat en tävling som hette duga och ja..jag och Jennan kom inte sist i alla fall! Robin va sämst av alla tror jag faktiskt, men han gjorde så gott han kunde..

Missade favvoprogrammet så mycket bättre igår så det är tur att tv4play finns. Petters låt "längesen" är ju så jävla bra i vanliga fall och då kommer Lasse Berghagen (mysigaste gubben i hela sverige) och gör den ännu finare..Petter såg rörd ut och det räckte, blödig som jag är. Japp, jag bölade åt en Lasse Berghagen-låt! Känns bra, själv då?

Idag har jag varit lite här och där och bland annat köpt mig en ny soffa och en ny säng modell dubbel. Jag hoppas verkligen att karln som jobbade där följer med som nån slags bonus för att man har handlat mycket, han var inte att leka med. Nu när jag har lite mer yta att röra mig på (och större säng) så får han ju plats menar jag...På tisdag är det dags för ett besök i birsta för att köpa upp halva IKEA-lagret, har en inköpslista som inte är av denna värld. Tur att the family and friends ställer upp och hjälper till att bära, packa ner, packa upp, handla, fixa, dona, städa, tvätta, spika, skruva osv!


Klassfest

Ikväll ska vi dra ihop vår älskade gamla klass hemma hos Linnéa och kalasa lite, precis som förr! Alltid lika roligt att träffa alla och alltid lika roligt att höra alla dumma grejer som folk säger när alkoholen börjar verka. Vi har ju en del fina diskussioner och citat från fester bakom oss om man säger så...

Sofia: Men Robin du tror ju typ att jag är full?!
Chriffen: Jag heter inte Robin och du ÄR full!
Amanda: Chriffen hjälper ju alla här ikväll! Han bar mig där bortifrån förut till exempel.
Oscar: Ehh..de va jag!

jag: Men, det är ju bara tisdag idag!?
Jennan: Ja, och vi festar...
Ida: Det är väl ändå måndag?
jag: Ja, det äre också.

Robin: Dendär black eyed peas-låten "I've got a feeling", vad heter den?

Amanda: Vafan gör han?
Adam: Hostar?
Martin: Han fick luft genom näsan.
Oscar: Ja, det var nåt nytt. Obehagligt.

Chriffen: TYST!
Jennan: Vad äre?
Chriffen: Det luktar frisk luft!
Ida: Haha jahaaa?
Chriffen: Det är nån som har lämnat den på!!!

Löken: Har du suttit på toa i mörkret?
Oscar: Nej jag släckte innan jag öppnade dörren.
Sofia: Men vaaarför gör man det?
Oscar: Det blir ju ingen sport annars.

jag: Mår du bra oscar?
Oscar: Jaa, inte speciellt.

Amanda: En vilsen hjälper en vilsen. Jaa, det är ju SÅ man säger!!
Chriffen: Ehm va? Då kommer ju ingen av dom hitta hem?
Amanda: Nej de är ju de som själva ordspråket går ut på?
Chriffen: MEN DET ÄR JU IDIOTISKT!? Den som kan vägen ska väl visa den som är vilse?
Amanda: Jag tänker inte säga NÅNTING nu...


Chriffen
: Man kan bara beskriva er med ett ord, och det är..FÖR NYKTRA!
               (tystnad)
Chriffen: Och det var ju två ord!

Flytt

Nästa fredag får jag nycklarna till MIN lägenhet och kan börja flytta in. Har nog inte riktigt fattat vad som händer än men jag vet att jag kommer att måsta packa ner en himla massa grejer i kartonger i alla fall och sen packa upp alla grejer igen. Nääämen det kommer bli finfint dethär! Nu ska jag bara lära mig att tapetsera osv så att det blir lite ordning på torpet! Känns visserligen som att det kommer att sluta med att någon annan gör det i vilket fall som helst men det tar vi då..NU ska jag på hockey i Timrå med Anna, ett efterskalv av hennes födelsedagsfirande, men först middag på sibylla för att lyxa till det lite extra.


ERNST!

"Fattar ni den färgen!? Tänk er vita väggar som snö och sen tegel som bara...ett tegelgolv som bara flyter ut här...underbart! Och nånstans HÄR...ute på golvet, så att man verkligen kan gå runt den...en en...en ELD! Som är lite organiserad, man kan ju inte bara elda här utan...en stor gjutjärnsklump som det brinner i som kastar ut ett orange ljus som bara studsar här inne, och man bara känner...schhh...här vill man ju vara, eller hur?"


Grattis på födelsedagen Ernst! :):):):):))


Faceboook..

Min facebooksida ser mer ut som en försäljningssida för bilar än nånting annat för tillfället..Just nu har vi bra priser på volvo och audi, in och fynda!


RSS 2.0