Snabbkurs i religion

Eeeeen gång när vi gick på gymnasiet och hade religion med den klart bästa läraren Mangepange från skåne så uppstod det en liten diskussion kring det här med tideräkning:


Magnus
: Jesus började predika när han var 30 år. Och sedan korsfästes han alltså år 30.
Nån bright människa: Men vadå!? Dog han samma år som han började predika? Hur fan hann han med allt i bibeln på ett år?
Magnus: Ja, alltså man räknar att Jesus föddes 4 år innan år 0 så. Även om man säger att han föddes år 0.
Den brighta människan igen: Då är det alltså år 2012 nu egentligen?
Magnus: Rent teoretiskt sett så, ja.
Den brighta människan ytterligare en gång: Då har vi ju redan tagit studenten?
Chriffen: Ja!? Vad i HELVETE gör vi här???


Hela den där konversationen hamnade på tjuvlyssnat.se och det uppstod total förvirring bland folk och bland kommentarerna kan man hitta allt från "Men alltså, jag förstå inte…?" till "Grymma studenter…hur många skulle egentligen bry sig om att lägga märke till det där och sen dessutom resonera sig fram till slutsatsen. Drömmer om sådana studenter varje år…men hur ofta slår drömmar in?" och sen ungefär en miljon olika teorier kring hur det egentligen ligger till som man inte orkar sätta sig in i, TILLS det äntligen dyker upp en vettig förklaring:


jurg skriver
: jesus föddes alltså fyra år före kristus. sedan kom kristus och hjälpte till, och de kallade sig då Jesus & Kristus (typ stefan & krister). Man säger ju nu lite slarvigt att Jesus & Kristus var guds son, när man egentligen menar söner. Messias var den utmobbade sonen vad jag förstått av Bibeln. Göran påstår att han är släkt med honom, och att det var han som snickrade ihop korset som sedan Jesus & Kristus spikades upp på. Men Göran har en tendens att hitta på en del, och presentera fakta från okända källor i Bergslagen.Slog man på Jesus på eniro på den tiden kom det upp 2 alternativ. En var antagligen den riktiga, och en var fejk.

Och så var det med det!


Fotnnnnn

Jag lider allvarlig brist på saker att skriva om tror jag, jag ligger ju där jag ligger med min förbannade fot och Mio är på hunddagis eftersom jag inte kan gå ut med honom såååå det händer inte så överdrivet mycket på dagarna. Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om svampar som är ett ganska stort irritationsobjekt för tillfället men det tar vi nån dag längre fram, den som väntar på nåt äckligt väntar aldrig för länge osv.

Hur som helst så kan jag ju i alla fall meddela att foten bara blir finare och finare. Och med finare menar jag då att den blir allt mer blå, jag gillar blått. På tal om olyckor så krockade pappa lite lätt häromdagen i en av alla miljontals rondeller i denna stad. Jag sa att man kanske inte ska köra så jävla nära andra bilar och han kontrade med att man kanske inte ska gå med klackar på krogen heller. Och det kan man ju få tycka, men JAG kan ju i alla fall försvara mig med att det inte var mitt fel...

Fast jag gjorde ju allt för att det skulle hända iof, det ska jag ju inte sticka under stolen med. Ni ska bara veta hur många människor jag frågade innan jag TILLSLUT hittade någon som var villig att kliva på mig så att jag ÄNTLIGEN kunde få kliva snett efter alla dessa jobbiga år utan en enda stukning. Jag troooor..att om det inte hade varit så hög musik inne på krogen så hade fan alla hört hur det knakade. Det var nog lika bra att det inte var så dock, jag hörde det typ..inifrån och bara det räckte för att få men för livet. Nåååjaaaaaaa nog för idag, tänkte bara bju på en dålig låt:



Innan facerapen kom till stan


Brother from the same mother

Fredrik säger:
jag blir alltid lika förvånad när du skickar musik
johanna säger:
Va?
Fredrik säger:
ena dagen är det hiphop sen är det irländsk folkrock

Heheeee. Japp. Eller?


Dagens visa!


Lördakväll!

Igår sa vi hejsvejs till Tove som ska åka till England på äventyr på obestämd tid. Det blev en riktigt trevlig kväll med god mat och roligt folk meeeeeen som slutade med en liten olycka. För att göra en lång historia kort så går jag på kryckor just nu och har en fot som är blålila och ungefär tre gånger så stor som den brukar vara i vanliga fall. Hos Tove uppstod det en hel del intressanta diskussioner om både det ena och Rickard stod väl för ungefär 98% av allt som sas och 99,5% av det han sa handlade om salladen som han hade gjort:

Rickard: Jag har gjort salladen och det är grönsaker i den, det kan jag tala om. Det är liksom ingen köttsallad..Grönsakerna har jag odlat själv, jag har vattnat dom med mina egna tårar.

Rickard: Alltså salladen kommer nog se ganska intressant ut sen om den skulle..komma upp.
Linda: NÄMEN!

Tove: Jag tycker det är fel att killar inte gillar att tjejer gör tvåan..
Bobbo: Jag tycker det är kung att tjejer tar den i tvåan?
Tove: Bra då kan vi vara med varandra till på torsdag! För jag gör tvåan två gånger om dagen.
Bobbo: SCORE!
Simon: Hahaha, vilket jävla missförstånd!

Rickard: Jag tror ändå inte att alla vill ha smala brudar, det finns ju tjocka tjejer som har blivit..satsade på

Rickard: Alltså Bobbo, helvete vad vit du skulle vara i huden om du rakade dig.

Väder-SM

Det är många som har hört av sig till mig idag och undrat om jag inte har lyckats gå ut utan paraply och hamnat mitt i värsta skyfallet som skådats sen jesu födelse nån gång under den senaste tiden. Joooråååå, senast idag faktiskt! Inte mindre än två gånger lyckades gud lura ut mig med lite sol och PRECIS när jag har kommit ut så har det börjat vräka ner. Och då menar jag verkligen vrääääkaaaaa. Jag har fått minst 700 hål i huvudet och gud har bara suttit där uppe och tittat på, asgarvat, käkat lite popcorn och sen asgarvat igen.

Allt detta vatten fick mig i alla fall att tänka på midsommar. Vi firade i Norrfällsviken hos Jennan för andra året i rad och det var Amanda som hade fått den stora äran att köra dit. Här i stan var det sol och varmt som bara den och det höll väl i sig ungefär till Älandsbro och sen spårade det ur och började ösregna. Vindrutetorkarna på Amandas bil hade tydligen inte varit att lita på den senaste tiden MEN det hade fixat sig så det var ju lugnt. I alla fall tills torkarbladet på förarsidan fastnade i det andra och flög av hux flux mitt på E4an i hundratiokilometeritimmen. Vindrutetorkaren fotsatte ju dock att gå, men utan torkarblad så repade den rutan och det regnade ju så vi var ändå tvungen att ha den på så att det gick att se lite i alla fall. Amanda fick alltså kort och gott sitta och luta sig över på andra sidan där Linnéa satt för att kunna se nånting och jag och Jennan satt i baksätet tillsammans med en melon och skrattade så tårarna rann.

Erik hade kört bilen bakom oss bra länge men precis innan dendär fantastiska lilla incidenten så hade han kört om oss och dragit iväg uppöver. Och det var ju seeeviiindumt för han visste inte vart vi skulle. Vi hittade tillslut en rastplats i alla fall där vi kunde stanna och försöka lösa hela grejen med vindrutetorkaren. Bladen gick inte att byta så det var bara att vinkla ut den istället för att den inte skulle repa rutan och sen hoppas på att det skulle ge fan i att regna på ett tag. Sen körde vi hela vägen med vindrutetorkaren rakt ut i luften som nåt spjut och det lär ha sett fullständigt normalt ut gissar jag. Vi hann ikapp Eriks bil i alla fall och hä blev en lyckad midsommar tillslut efter många om och men!


.



ICA

Idag såg jag den nya ICA-reklamen där Stig mördas av Ulf för att Ulf vill bli chef. Man baaa men vaaaaaaadåååååååå!??????????????????? sådär kan dom väl inte göra!? HAN KAN VÄL INTE DÖ!?!?! NÄEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sen visar det sig att han inte är död trots allt och då tänker man att det kanske har gått lite för långt med domdär jävla reklamfilmerna när man tycker att man mister en viktig del av livet bara för att Stig går och dör. Efter en ny reklamfilm VARJE vecka sen 2001 så tror man ju typ att han finns på riktigt. Men det göööööör han ju inte.


Umeåååå

Igår satte vi oss på en buss och åkte uppåt i landet för en gångs skull. Man skulle ju kunna tro att Sverige tar slut pang bom krasch efter högakustenbron och att allt därefter bara är en massa fornlämningar och det stämmer väl iof delvis. Jag såg i alla fall minst fyra gravhögar och ett större antal folktomma hålor efter vägen. Tydligt är det i vilket fall som helst att det inte är så många som känner till att det faktiskt finns en liten värld där uppöver också för det var i princip bara vi på bussen. Vi och en karl som verkar ha ett sjukligt intresse för just bussar och frågade ut chauffören om en massa intressant fakta som hur många hästkrafter det var på motorn och lite annat sånt som kan vara bra att veta om det skulle krisa nån gång.


Vi tog oss i alla fall till Umeå och började med att irra bort oss till följd av att vi inte fattade nånting av alla gator. Det där med att inte fatta nånting satt i resten av dagen men med lite hjälp från lite mer kunnigt folk så fick vi ju ordning på åt vilket håll vi skulle gå i alla fall. Eftersom Jennie hade opererat bort ungefär halva käken och David hade spelat innebandy och fixat till foten lite fint så var jag beredd att sätta ett bandage runt huvudet för att smälta in men det behövdes inte för vips så var alla mirakulöst friska och det firade vi med ett besök på glasbanken. Och DÄR mina vänner var det så in i helvetes mycket folk att jag var ungefär en sekund från att drabbas av allvarlig panik i knävecket :))))


Överlevde hur som helst och det firade vi med en gooojävla middag. Vi kvinnor behövde inte bry oss över huvud taget utan allt serverades av karlfolket och det satt fint det! Som vanligt satt jag och åt längst av alla......längst? mest? Ni som va på Toves grillfest i somras förstår vad jag menar...Kvällen fortsatte med sällskapsspel, en astrologilektion, nån form av förfest och sist en inte minst ett besök på krogen där det var smockat och spelades 90-talsmusik rakt igenom. Kanoners var vad det var!


Vrångstrupen<3

Vrångstrupen är ju ett jävla påhitt. Sväljer man fel så hamnar maten där istället och sen får man hosta i cirka 80 år innan man kan återgå till ett någolunda normalt liv igen lagom tills man ska dö. Saken är den att jag börjar tro att jag bara har vrångstrupar och inte en endaste rättstrupe(?) för jag sätter saker i halsen ungefär..hela tiden.


Många av er skulle kanske säga att det är bra om man inte äter så fort och att man kanske inte ska prata samtidigt som man äter men jag är van att göra flera saker samtidigt. Idag har det inte varit nåt större problem dock, det har inte funnits tid till att äta för jag har haft annat att koncentrera mig på. Jag har nämligen vatten i ena örat som vägrar försvinna hur mycket jag än headbangar. Hör havet vart jag än går. Lyx tänker ni och ehh..ja.


Hur som helst så kan man ju undra varför det heter vrångstrupe egentligen. Det är ju en ganska onödig undring så jag undrar självklart inte men ni gör det. Om det kommer från wrong så bör man ju kunna säga vrång till allt som är fel kanske ni tänker, "Det är nåt vrång på min tv" osv, men det gör man ju inte. Så nu tror ni ju att man inte kan säga det men NÄ-Ä! DÄR HAR NI VRÅNG MINSANN! För synonymer till vrång är (förutom vresig, sur, motsträvig och sånt) felaktig, oriktig och snedvriden. Så vrång kan vara istället för fel så det är fritt fram att använda det på det viset från och med nu. "Sånt" är för övrigt inte en synonym även om det kanske såg ut så. Hör av er om det är nåt mer ni undrar över! 

En bild på en strupe som den ser ut enligt google: 
 


Paradise!

Fifan sicken bra start på dagen! Trycker på play och vips så går humöret upp med cirka 7000%, ibland är livet ganska enkelt.



Smaklig måltid, känn dig som hemma. Puss!

Inredningsbutik nummer 7475 har öppnat här i stan och den ser precis likadan ut som alla 7474 andra vilket alltså innebär att dom säljer lite krimskrams, några kakfat och miljontals olika sorters ljus. Det mesta i dessa butiker kan jag stå ut med men det absolut värsta jag vet är alla jävla "väggord". Enligt mig så bör dom utrotas från jordens yta ungefär precis just nu på sekunden, helst av allt skulle det ha skett redan igår men det är ju som det är med den saken!


Vad jag inte förstår är alltså vitsen med det hela. Om jag inte känner harmoni så skriver jag det med ett fult typsnitt (gärna med snirkliga bokstäver så man blir så yr som möjligt) nånstans på väggen i köket så kanske det på nåt sätt bankas in i skallen på mig att jag ska känna harmoni eller vadå? Och om jag saknar lugn i mitt liv så blir jag mycket lugnare av att se det ordet varje gång jag går ut och in ur sovrummet? Jag menar, står det inte "välkommen" i hallen så är det ju knappt så att man vill gå in i lägenheten, har jag inte skrivit på dörren till varje rum vad det är för rum så vore det katastrofalt om jag skulle vakna upp en dag och inte komma ihåg vart toaletten ligger och om det inte står ÄT på köksväggen så är det ju faktiskt jävligt lätt att man glömmer bort att göra det. En annan fin väggordskombination värd att ta upp är ju annars "dröm om morgondagen, minns gårdagen och lev idag". Den förstår jag dock, det vore ju faktiskt förjävligt om man drömde om gårdagen, levde imorgon och lyckades minnas vad som hände idag.

Det är ju som när ungar ritar på väggen. Skulle väl tippa på att dom flesta föräldrar i denna värld inte tillåter det men varför inte egentligen? Det dom ritar är väl typ det dom tycker att dom lider brist på i livet och som dom vill ha mer av. Hästar..streck och sånt. Alltså i princip det som vuxna människor gör när dom skriver saker på väggarna som dom vill ha. Jag skulle hellre låta en unge rita på mina väggar än att skriva dit kärlek, lycka eller nåt annat såntdär orginellt precis som att jag hellre skulle låta en unge rita upp en tatuering åt mig och sätta den i pannan än att rista in "carpe diem" nånstans på fotknölen.


Danne!

Att träffa nya människor är ju ganska roligt. När det gäller detta så jobbar jag ungefär på samma sätt som det fungerar med registreringsskyltar och hundvalpskullar. För att förklara för dom som kanske inte vet så mycket om bilar (amanda) såå..Mammas bil som börjar med ett X är en nyare bil än grannens bil vars regplåt skyltar med ett W, och valparna ur en kennels första kull döps allihop till något på A, valparna ur nästa kull döps till namn som börjar på B o.s.v. Enkelt och smart. Jag gör då alltså likadant fast med namn på folk. Först lärde jag känna alla som heter Anna vilket tog ett tag och sen har jag fortsatt framåt..Har nu kommit fram till Daniel och för att öka spänningen lite så har jag också lagt till efternamn: 



Vad jag ville komma fram till var väl mest bara att folk som heter nåt annat än Daniel Nordin icke behöver göra sig besvär under denna period! Er tid kommer...när jag har startat mitt eget facebook för att kunna hålla reda på alla mina miljontals kompisar!


RSS 2.0