En liten gåta!

Gåtan: Vem, vem vem VEM (förutom Foppa) drar på sig klackeskor och kutar omkring på rummet klockan 05:12 på ett familjehotell (där folk sover) på Mallorca????!

JO, det ska jag tala om:
Svaret är RIKSPUCKOT till morsa i familjen på våningen ovanför som under hela veckan väckt dig på dom mest kreativa sätten med hjälp av sina åtta tusen barn och man. Sjunger dom inte nationalsången 07:30 så möblerar dom om klockan 8. Norra europas mest efterblivna familj, garanterat!

Jaja, hemma nu i alla fall efter lite härligt kaos på arlanda med borttappade väskor, IQ-befriad flygplatspersonal och annat roligt..Tänker inte gå in så mycket mer på det för jag blir bara stressad.

Jag utökade min samling av vänner under denna resa för er som undrar. På flygplanet blev jag kompis med hela tre personer. Den första var en bebis på 9 månader som satt bredvid mig och inte kunde sluta le. Han kastade sina leksaker på mig och vi pratade om lite allt möjligt! Jag har nog aldrig blivit så glad av att se ett litet barn, tänkte ta med honom hem men njaeee.

Den andra var en unge på tre år som skulle hjälpa mig att lösa korsord, det gick sådär. Den tredje och sista av mina nya kompisar var en unge som bara stannade och stirrade på mig tills jag hejade och log. Då sken han upp, la sin lilla gulliga hand på min arm och sa nåt som jag inte riktigt förstod. Sen gick han. Vad är det med mig och barn? Jag ska starta dagis i ett flygplan.






Kändistätt på mallis

Topp tre kändisar på denna resa:

1. Henrik Larsson i kön framför mig på väg in i flygplanet.
2. Leo Messi
3. Zlatan med fru och två barn.

News

1. Jag orkar inte se fler snygga småbarnspappor nu. Blir helt slut!

2. Igår tittade vi på nåt reseprogram på tv. Programledaren var dansk och hette Torben. Jag tror att det ska uttalas "torrbenn" men Anna säger att de är "tooorben". Ben som i högerben alltså. Knappast.

3. Vi hade en kackerlacka i badrummet här som jag döpte till Niclas. Anna trivdes inte riktigt med Niclas så igår var jag tvungen att döda honom. Det visade sig inte vara det lättaste för han rullade ihop sig till en stenhård boll och gömde sig. Tillslut spolade jag ner honom i duschen i alla fall.

4. Igår hittade jag AC:n på rummet.

Neeej

Vi missar fångarna på fortet och GUNDEEE ikväll. Katastrof. Men vi kan ju se alla fantastiska shower här på hotellet med helrisiga "sångare" och halvrisiga låtar istället! Det blev poolen idag också eftersom att det är precis lika varmt som igår om inte varmare, vi var tvungna att gå in en stund nu för att inte smälta bort. Nu får det gärna bli kväll känner jag så man kan få sova och kliva upp och äta frukost. Frukosten är ju halva grejen. Just nu är det nån form av barnkaraoke på scenen och jag vill bara gå härifrån. Det tänker jag göra också.
Hejsvejs!


Mallis!

Ja gott folk, nu är vi framme i solen och värmen. Resan ner flöt på bra bortsett från att dörrarna på tåget öppnades åt fel håll på Arlanda vilket stressade alla som skulle av där ganska rejält. Av kom vi tillslut och från Arlanda till övernattningshotellet fick vi åka taxi med två utlänningar varav ena fick för sig att spela musik från sitt eget land, något som jag tyckte var hysteriskt roligt trött som jag var. Det kan ha varit den dåligaste musiken jag hört på länge och allt lät precis likadant. Han började med att spela låt nummer 2 och när jag tittade efter en stund för att jag tyckte att låten var väldigt lång så var det plötsligt låt nummer 7, det säger väl det mesta.

På övernattningshotellet låg vi och kollade på dobidoo på tv i brist på annat att göra och i brist på annat bra på tv. Det visade sig dock bli ganska roligt när Lasse Kronér ställde frågan: "Asaguden Tor, vad hette hans hammare?" och Anna snabbt svarade: "ODEN!!" innan Peter Apelgren svarade: "Mjölner!" Haha ja, Tors hammare Oden vare ja.

Vi fick några timmars sömn innan klockan ringde 03:00 och det var dags att kliva upp och äta frukost innan transporten till Arlanda gick. Incheckningen av bagaget och allt annat gick supersnabbt och det var nästan lite långtråkigt, det pep inte ens när jag gick igenom säkerhetskontrollen...Väl vid gaten så satt vi och iakttog en barnfamilj med världens tjurigaste små döttrar som befann sig mitt uppe i ett bråk om prinsesstidningar och barbiegrejer. Mamman verkade inte bry sig så mycket, hon såg mest less ut, men pappan däremot blev snabbt en av mina absoluta favoritpappor i hela världen! Han var inte bara ung och snygg, han fick också tyst på ungarna på dom mest otroliga sätten. Det går inte att beskriva, men han var bara så jäkla rolig och bjöd på sig själv, mer sånt!

På flyget ner hamnade vi framför en annan barnfamilj där sonen ställde frågor till pappan oavbrutet från start till landning. Det var ganska kluriga frågor minsann! Eller vad sägs om: "Pappaaaaaa, är flygplanet snabbare än Fantomen? Är det det pappaaaaa?" och: "Hur mycket väger dethär flygplanet när alla vi människor sitter i det, är det som 485 badkar pappaaa?" I övrigt hade vi barn till vänster, höger och framför oss som skrek ikapp i stort sett under hela resan. Tack gode gud för mp3-spelaren!

Det var helt klart världens längsta dag igår och jag tror aldrig att jag har sovit så skönt som jag gjorde i natt! Idag har vi bara legat vid poolen vilket jag kan känna att jag har lite svårt för eftersom det är så låååångtråkigt, men eftersom det var 35 grader varmt redan klockan 9 i morse så orkade vi inte ta oss så mycket längre, man blir helslö. Det visade sig inte vara så jäkla långtråkigt ändå, fick se lite allt möjligt roligt som vi skrattade länge och väl åt. Bland annat såg vi ett mordförsök i form av en karl som kastade sig från kanten och försökte hoppa ihjäl sin fru i poolen, det är semester med familjen det!

Det är mestadels barnfamiljer här men idag kom det fram en dansk kille i normal ålder som ville prata lite. Det lät väl ungefär såhär:
Han: Hej
jag: Hej
Han: ppwyugfklhlshilsfhhisfilhfs?
jag: va?
Han: lhsdfukgfsukilgfliusdgrfurl?
jag: va?
Han: gfkusgsusflh!
jag: va?

Nej okej, han var faktiskt ganska bra på att förklara sig när han förstod att jag inte fattade. Han ville fråga om jag var svenska, vem jag var här med, hur länge jag skulle vara här och lite annat. När jag frågade vart han kom ifrån så var svaret: Norge. Jag hör alltså inte skillnad på norska och danska längre, BRA. Borde jag bli orolig? Vi bor i alla fall grannar med ett gäng danskar, det är jag säker på. Det märker man på musiken dom spelar och den gräsliga allsången från balkongen.

Nu ikväll åt vi middag och sen gick vi en sväng i byn, där finns det en massa små butiker med en massa fult i som man kan skratta åt. Om en stund är det show här på hotellet med Lollo & Bernie, domdära maskot-grejerna som alla ungar klänger på. Anna är rädd för dom, så vi håller oss borta. Imorgon ska vi utöva kognitiv beteendeterapi och närma oss långsamt, steg för steg. Målet är att stå tre meter ifrån.

Hahah en liten grej bara mitt i allt..vad är det som händer? Internettiden (30 min) tog slut och jag gick iväg för att köpa mer tid, kul att man kan köpa tid för övrigt..I alla fall så kom jag fram till receptionen där samma killar jobbade som första gången jag var där, alltså för hela 30 minuter sedan. Den ena killen försvann högröd i fejjan när jag kom fram och jag lämnade mina money till den andra. Han säger då: "Okey, this ticket is free for you, it is from the other man that works here. He thinks that you are the most beautiful girl in the hotel." Ska man tacka eller springa?

För övrigt kan jag passa på att tala om för er hur ni lättast känner igen folk på sunwing resort:
Svenskar: Köper felix köttbullar på minimarket, reser med hela släkten (inklusive mormödrar och halvfastrar och allt vad det kan vara) samt kliver snett och vrickar fötterna.
Danskar: Fula tatueringar (gärna med födelseår eller efternamn), gräslig allsång, dricker öl istället för- och i samma mängd som andra dricker vatten,  skriker.
Norrmän: Låter som danskar, tränar (springer gärna 4 varv runt området medan du sitter och äter och känner dig lagom aktiv).
Finnar: Syns inte, hörs inte, finns inte.

Hörs!!

KÖNG (igen)

Hahaha alltså ja..haha. Kineser. Nu tror jag iof att dedär är japaner men det kan vi låtsas som att vi inte vet. Nääämen ännu en bra låt från mina favoriter som jag hade lyckats missa totalt. Tar med mig den till mallis jag! Om ni undrar vart den tar vägen liksom...



amanda säger:
ja du har väl vunnit krävnings-SM ett par tre gånger nu?
johanna säger:
jaa..fast andra gången va ju på walk over från Kinas enda enbente tävlande
så vet inte om det gills riktigt
amanda säger:
men du hade ju tagit han ändå! fan enbenta kommer bara halvvägs så långt som oss tvåbenade, DET VET JAG DET!
tvåbenade även..
johanna säger:
det beror ju på om dom har ett väldigt långt ben?
haha tvåbenade är fint det
amanda säger:
ja men det har inte kineser så vitt jag vet!


Sätter mig här och är frisk jag om det är okej?

Idag har jag varit på sjukan en två treee gånger, man har ju tur ibland. Jag tror att jag måste byta till Fass.se som startsida, mycket användbart i mitt fall som det ser ut just nu! Kanske borde fundera på att byta utbildning också och plugga till läkare med inriktning mot UTBROTT PÅ VÄNTETIDER I VÄNTRUM istället. Det behövs fler läkare som jobbar med den saken, helt klart. Det var fullt med folk överallt och det gick inte fort fram, jag trodde att jag skulle få nåt fel, utöver det som redan var fel så att säga. Inte nog med att jag fick sitta jättemånga sekunder på bänken och vänta så fick jag tillslut gult kort också. Helt sant, men det var inte en varning utan nåt slags akutVIP-pass så att jag fick gå före alla. VIP på sjukan, den ni!


När jag väl kom in fick jag i alla fall träffa den konstigaste läkaren sen sist och jag visste inte om jag skulle skratta eller springa därifrån. Jag valde att först skratta när han inte såg, sen skrattade jag NÄR han såg. Sprang därifrån gjorde jag däremot inte, jag behövde ju hans hjälp trots allt. Fast när jag var klar så sprang jag. Till apoteket.  


Dagens upptäckt: Man kan hitta mycket intressant i telefonkatalogen.


Birsta

Åk aldrig till birsta med två karlar. ALDRIG. Jag var klar med allt jag skulle göra på en halvtimme och från klockan 2 till tamefan 6 satt jag i bilen och väntade. Det är inte ens ett skämt! Vad jag vill säga är väl att mannen är den nya kvinnan tror jag. Det har vi ju bevis på nu...Uppenbarligen så lider dom av nån sjukdom som gör att det bara inte går att gå snabbt genom en affär och ignorera sånt man INTE ska ha. Dom måste också kommentera och peta på vareeeeeenda liten grej samt ändra sig 176838 gånger innan allt är klart. Man kan ju också stanna och ta en powernap i en säng på IKEA eller ställa sig i världens längsta kö bara för att få fika om man vill komma hem ännu snabbare.

Nejdå jag gnäller inte, jag hade det trevligt i bilen jag! Raderade hundratals sms, lyssnade igenom massa skivor och pratade om livets stora frågor med Mike Fisher som för övrigt verkar trivas bra i teamet. Men roligast av allt var ju ändå att kolla på allt folk på parkeringen. Hörde bland annat en diskussion mellan en kille och en tjej som skulle in i bilen bredvid. Killen pratade om något som skulle förbjudas och han lät så upprörd och förbannad att jag var helt säker på att det handlade om nåt väldigt allvarligt. Bruden höll med honom och han fortsatte sin predikan om hur kränkt han kände sig. Efter ett tag förstod jag vad han pratade om. Problemet i fråga: Han hade behövt betala för ett toalettbesök. Ja det är ju förjävligt.


Två dagar kvar till utlandet nu. Jag har packat jättemycket av ingenting så väskan är helt full av tomt. Klart bästa packningen det!


Högervänstervänsterhöger

En gång åkte jag bil med Anna i Sundsvall. Det gör jag helst inte om igen. Egentligen började väl det hela rätt bra men det var lugnet före stormen antar jag..Vi hade droppat av Malin och Anneli och körde åt nåt håll när hon lyckades hamna i vänsterfilen på en bred väg där vi fick möte i form av en långtradare. Hon började då lägga i backen och tänkte BACKA i vänsterfilen istället, ungefär som om det skulle vara bättre. Jag skrek åt henne att köra upp på trottoaren vilket hon gjorde med orden: "Jag tänkte ju backa tillbaks och göra rätt!" How about: GÖR RÄTT FRÅN BÖRJAN?? och det är HÖGERTRAFIK!! Nej justdet då var vi ju där igen, skillnaden på höger och vänster...


Bilfärden fortsatte och Anna låg i filen längst till höger av tre möjliga på en väg. Självklart var det en fil enbart för bussar (kan förklara varför det var så få bilar som körde i den) och nog för att hon har en stor bil men en buss är det då inte! Till saken hör att Anna oftast kör väldigt fort när hon kör bil och man får inte bli förvånad om hon väljer vägar som inte riktigt finns. För ett tag sedan gjorde jag en liten beskrivning av hennes väg från ä-bro in till stan för att ta ett exempel:

Nu åker vi till mallis om 3 dagar och det är ju högertrafik där också, hyr vi en bil får Anna alltså inte köra. Dock så återfinns ju höger/vänster lite överallt och inte bara i trafiken, även på mallis. Vem vet om hon ska titta på en karta eller kanske välja håll i en korsning, då tror jag att det krävs en lektion i det hela innan. Så varsågod Anna, från mig till dig:

Alltid lika kul att hjälpa till.


lördagsöndag

Vaaaaad hände igår? JO, Robin var nån form av räddare i nöden och plockade upp mig här hemma och vi åkte ut till Ida i skogen där det var avskedsfest. En trevlig avskedsfest om nu sånt kan vara trevligt. Bland annat så spelade vi kubb utan några som helst regler vilket är det bästa för då kan man bestämma själv att man vann. Det blev även en kort sväng på krogen efter att vi faktiskt lyckades ta oss in till stan. Efter nåt form av rekord i utspillda ölglas (amanda 12 - nån annan 1) och en karl som vurpade UPP för en trapp och landade i mitt knä med orden "saaatan nu har jag gjort bort mig!" så insåg vi att det mestadels var idioter på Svenssons. Vi kom fram till att det var skönare att sitta ute så vi gick iväg ett gäng redan vid kvart över ett.

Hamnade tillslut i Robins bil igen med honom, Amanda och Sofia. Sofia köpte med sig mat och vi åkte upp på vårdkasen där vi satt ett litet tag och funderade på både det ena och det andra. Bland annat så kom Sofia fram till att hon kunde en låt som Amanda inte kunde, men efter en stund insåg hon att det handlade om ETT ord i en låt. Väldigt intressant.

Annars då? Idag sov jag bort halva dagen av nån anledning, sen kom Anna hit och bankade sönder dörren så jag var ju tvungen att kliva upp. Åkte ut till stugan och stupade i en solstol, otroligt socialt. Men sen blev det äventyr utan dess like minsann! Brorsan drog iväg på surfingbrädan (utan flytväst såklart) och vips så var han helt spårlöst försvunnen. Halva släkten stod på bryggan och spanade och när han inte kommit tillbaks på ett bra tag fick sjöräddningssällskapet rycka in. Jag och pappa tog båten och vi hittade honom efter ett tag, drivandes omkring som om det vore det mest normala på denna jord. Precis som vanligt. Jag råkade även köra på en dagslända vilket var sjukt onödigt, ungefär som om dom inte lever nog kort tid ändå. SORRY. Konstig dag.

 


Dagens...

Resa: Birsta tur och retur i en fantastiskt skön bil. Trodde jag skulle få lata mig och lifta ner med Anna men hon kör ju bara automat nu för tiden (fint ska det vara) och efter att hon lyckats med två motorstopp på ungefär 500 meter och Malin är utan körkort så föll lotten på mig. 


Inköp: Jag köpte ingenting i Birsta. Inga randiga tröjor alls till exempel. Ingenting. Nada. ZZEEEROO. Okej jag ljuger. Snälla, plocka bort alla randiga tröjor ur ALLA butiker snarast, annars kommer dethär att sluta illa. 


Vad gjorde vi där?: Kyrkogården i Häggdånger (Anna svor hela tiden och jag bad om ursäkt till gud minst en gång i sekunden). Vi tänkte även be en bön för alla stackars karlar, något som vi tyvärr glömde bort så ni får stå ut med att ni är som ni är ett liiiitet tag till. Det är ju dock osäkert om han skulle ha lyssnat i vilket fall som helst, han är väl som alla andra män...


Roligaste: Anna strulade till det (jaaa, det var ditt fel) så vi hamnade på fel film när vi va på bio...Gunvald Larsson höll på att bli till Leonardo DiCaprio, hemska tanke! Med andra ord, vi började se Inceblablablavafandennuheter istället för Beck men vi bytte självklart när vi insåg hur det låg till. Levande begravd hette filmen och det är ju perfekt för oss som gillar trånga utrymmen med mycket syre och ljus. Ni kommer aldrig att se mig flytta in i en etta. Kan ju tillägga att det också är en bra film för alla som gillar män som täcker ansiktet med jävligt läskiga masker, dyker upp när man som minst anar det (gärna runt hörn eller bakom dörrar) och snickrar ihop kistor på fritiden. 


Godaste: Glass på janeees! Resterna ligger i Hov för den som har vägarna förbi...


Visa: Nas - Hero!!! Gammal kärlek rostar aldrig, fiiifaan va bra den är.


Sanning: Hajen kommer från Indien och den trivs bäst i Röda havet. Om de kommer in i kallt färgat vatten, sånt som vi har i Sverige, så krymper de och får dåligt självförtroende.


Upptäckt: Det är tråkigt som fan att blogga. Ska nog ta och lägga av.


Simhopp

Imorse satt jag och kollade på herrarnas simhopp i brist på annat att göra. Hur som helst så är det en värdelös sport som inte ens borde få heta som det gör. SIMhopp? Det är ju bara hittepå och lögn, jag har då aldrig sett nån tävlande som tar sig en längre simtur när dom väl är i vattnet. Nej, döp om det till plaskhopp eller nåt istället! Dedär med bra och dåliga hopp är en del i denna "sport" som jag absolut inte förstår mig på alls, allt ser ju precis likadant ut. Och vad är det för fula små badbyxor dom har på sig? Hon som kommenterade det hela var dock helt lyrisk över karlarna och då i synnerhet deras sätt att hålla vristerna på (såg väldigt manligt ut). "Åhhh titta på vristerna, vackert!!" Hon nämnde också gång på gång hur hon fick gåshud och jag fattade verkligen ingenting.


Jag försökte sätta mig in i det hela och när norrmannen Valheim hoppade såg jag ju direkt att det var ett riktigt uselt hopp som han inte kan ha tänkt igenom många sekunder..meeeeen det var tydligen ett helt fantastiskt hopp enligt kommentatorn. Bergslien gjorde ett fint hopp enligt mig men det var tydligen helt misslyckat istället. För övrigt så pratade kommentatorn om trampolinen som om den vore en gåva från gud.."Svikten ska vara som en vän som får en att komma  runt." HALLÅ!? Hör ni inte hur det låter? Och vilken vän får en att flyga 3-4 meter upp i luften, snurra runt och ramla pladask ner? 2,5 mollbergare hit och några tyskar dit. Nej, simhopp är för dom som inte lyckats med nån annan sport.


Vi kvinnor som spelar i svenska herrlandslaget i fotboll har ju däremot lyckats vi! Ikväll spelar vi träningsmatch mot skottland på Råsunda och vi har bytt vårt 4-4-2-spel mot 4-2-3-1. Klockan 19:30 på Tv8 är det som gäller och det kan hända att vi börjar på bänken men där kommer vi inte att sitta länge så oroa er inte!


etta trea femma

OJOJ vad det händer grejer just nu! Bland annat så jobbar jag tydligen för fullt med att vända på dygnet och det går ganska bra verkar det som..Det är inget jag har valt själv, allt beror på att det finns en familjemedlem som vi kan kalla "brorsa" som lever rövare och smäller i dörrar när han borde sova som alla andra, som iof inte heller sover eftersom han har väckt dom...........

Imorgon fyller pappa 153 år och släkten kommer på besök. För att förklara på ett ungefär hur det kan låta när vi träffas allihopa kan ni få ett exempel från julafton 2008...

mamma: Men, vad är det damp står för?
jag: ADHD?
pappa: Men är du dum?
morfar: jamen vad är det vi har på datorn då?
mormor: virus?
morfar: ADSL!


På torsdag är det dags för kräftskiva ute hos Anna..och på fredag med! På fredag blir det på riktigt dock (sorry Anna) med Annelie och gänget, vi ska vara ute i Häggdånger hos nån som jag aldrig har sett tror jag. Meeen alla vet ju att man ska se till att träffa nån man aldrig har sett minst en gång i månaden!

Dagens asgarv (som inte riktigt har lagt sig än): Teamet + Eon arena + nästa fredag = va?


Snart så!

Nu är det en två tre fyra fem sex sju åtta nio tio elva dagar kvar tills vi drar iväg. Verkar vara kanonväder där nere mest hela tiden men man skulle ju inte bli särskilt förvånad om det började regna lagom till vi kliver av planet. På tal om fint väder så verkar det vara OS-VM i regn-SM här hemma, heja osv! Man får fan passa sig så det inte blir hål i huvudet.


Topp fyra bästa frukterna ever:
1. kiwi
2. passionsfrukt
3. päron
4. hockey

Enbart för dig anna:


Tillåt mig att skratta tills jag dör

johanna säger:
kanske bara va gallimattias som kom fram sådär på fyllan också
[P2P] gurre säger:
vem e de?
johanna säger:
hahahhaha
johanna säger:
hahahahahHAHAHAHA
johanna säger:
vem gallimattias är??
[P2P] gurre säger:
hur ska jag veta vem det är?

(gallimattias är en ursprungligen latinsk term som betyder struntprat eller nonsens. Det är således en text eller annan utsaga som saknar mening, eller är så orimlig att den gränsar till det meningslösa. - wikipedia)



Längsta sen sist

Har spenderat två roliga dagar i finvädret med Marina och Anna nu. Jag har träningsvärk i ansiktet för att jag har skrattat så mycket, behöver väl egentligen inte säga mycket mer än så men... Torsdagen började med en lyxmiddag på donken minsann! Vi satt ute vid vattnet och pratade om lite allt möjligt när vi plötsligt kom på att vi egentligen borde ta vattenskidorna till USA istället för att sitta i denhär stan. Vi åkte iväg och spelade lite fotboll medan vi funderade på saken men det blev aldrig så att vi gjorde det konstigt nog, vi satte oss i Marinas bil och tog oss en liten roadtrip uppöver istället...

Vi körde efter en kortlek (rött kort = högersväng, svart kort  = vänstersväng) och det blev...ganska intressant. Att åka bil med Marina är för övrigt något alla bör uppleva någon gång i livet. Hon tutar åt höger och vänster och sätter upp långfingret både en och sju gånger om det behövs. Cyklister är några hon tycker särskilt bra om och dom är oftast inte ens värda att tuta på om dom är ivägen, dom får skylla sig själva. Tvärnitar hon utan förvarning så får man inte bli förvånad och det är bara att hålla i sig i kurvorna. Man kan också be till gud att hon inte ska köra mer än 18 varv i rondellerna om man känner att man vill kunna gå normalt i framtiden.


Hur som helst så svängde vi av E4an nånstans och åkte mot Nora kyrka. En vänstersväng ner till Gavik slutade med att vi möttes av en skylt om att vägen tog slut (vore ju snopet om man missade det genom att bara titta på vägen) så det var bara att vända och köra mot Nora kyrka igen. Efter vägen körde vi förbi en hel drös med cyklister som kom i olika omgångar. Vi fattade inte vad dom gjorde där och dom fattade nog inte vad vi gjorde där. Vi kom tillslut fram till Nora och tog en högersväng mot nåt som hette Prästkragen, där tog vi höger igen och kom tillbaks till Nora. Det var väldigt förvirrande, särskilt när vi MÖTTE en gubbe på cykel som vi nyligen kört om bakifrån. En vänstersväng senare var vi påväg till Lövvik. Efter den vägen mötte vi inte en bil på så lång tid att Anna bestämde att det helt omöjligt kunde finnas nån kriminalitet i området eftersom ingen verkade bo där. När vi väl mötte en bil tyckte Marina att det var så otroligt att hon var tvungen att heja. Efter ett tag mötte vi även en karl på motorcykel och 300 meter senare såg vi en soptunna som låg nervält på vägen. Helt klart misstänkt och det verkade som att Anna hade fel när det gällde kriminaliteten trots allt. En stund senare hamnade vi i Svartnora och Svartnoranäset där vi laddade för en högersväng och såg att skylten visade Nora Kyrka, IGEN...vi kom tillslut fram till Utvik och Nordvik och sen tog vi vänster ut på E4an och vips så var vi hemma igen. Resten av den kvällen spenderades också i bilen och vi kom fram till att vi åkt runt i nästan sju timmar vilket är fullständigt normalt när man egentligen inte ska nånstans.


Igår tog vi oss ut till Svartvik och latade oss på stranden en stund. När vi låg där i solen så började vi logiskt nog att prata om att åka skridskor...Anna sa att hon måste lära sig att göra översteg åt vänster för att hon bara kan åt höger. Jag sa att det är lättare att göra åt vänster och då började hon fundera och kom fram till att det faktiskt är åt vänster hon kan. Anna kan inte skilja på höger och vänster, där har ni dagens sanning!

Frustrationen över att det inte går att lära Anna skillnaden på höger och vänster gjorde att vi var tvungna att göra något annat ett tag. Vi tog oss ifrån stranden och när vi var påväg in till stan igen så hamnade vi till vår stora glädje efter en bil som körde ungefär 3cm/h...Vi stod ut en liten stund och hoppades att det skulle bli en markant skillnad i hastigheten inom en mycket snar framtid men icke! Marina började koka i baksätet och skrek tillslut att hon skulle GÅ ikapp och fråga vafan problemet var. Till saken hör att vägen är preciiiiis så smal (eller bred om man så vill) att det inte går att köra om en normalstor bil för att det saknas en och en halv centimeter. Oerhört frustrerande.

7 år senare när vi väl var inne i stan så handlade vi med oss massa mat hem hit som blev till en middag utan dess like som vi sedan åt upp med lite hjälp från Hanna. Efter maten spelade vi en dödsseriös fotbollsmatch (jag och Marina mot Hanna och Anna) som vi avbröt efter ett tag på grund av diverse orsaker som kanske skulle kunna stavas e-f-t-e-r-r-ä-t-t och a-n-n-a-t g-o-t-t. Vi spelade även kort i flera timmar och Marina vann väl det mesta kändes det som men plump är fan min grej! Vi ska börja spela lite mer seriöst snart. Med riktiga pengar, från ett monopolspel. Vi planerar även en kräftskiva med varmkorv istället för kräftor. Det ska självklart heta kräftskiva ändå.




Torsdagens "jag har aldrig varit på landet förut":
Marina: En häst! Jävlar, EN RIKTIG!?


Torsdagens konstigaste konversation som jag tackar gud för att jag inte var inblandad i:
Marina: Kolla kossorna!!
Anna: Det är ju får?
Marina: Men har du sett sådär stora får nån gång!?
Anna: Men har DU sett sådär små kossor!?
(det var får)


Hör och häpna

Jag, Marina och Anna har köpt oss en fotboll! Vi åkte upp på myran och spelade lite och det visade sig att våra gamla fotbollstakter fortfarande sitter i rätt hårt, vi behövde bara komma igång lite. Anna som är en före detta målvaktstränare hatar att stå i mål vilket är rätt så komiskt. Hon bestämde att vi skulle spela utan skor vilket resulterade i röda fötter som vi tillslut tappade känseln i. Idag vaknade jag och hade ont i huvudet som aldrig förr efter alla nickningar, men kul var det och på torsdag är det dags igen - MED skor. Fotbollen har vi för övrigt döpt till "Robban" och den bor i Annas bil.


Eftersom Sverige gjorde så bra ifrån sig och missade VM denhär gången så tänkte vi hjälpa till lite nästa gång...Vi har kickat ut mindre viktiga spelare ur truppen och själva tagit plats. Är man chef så är man!





Jovars!

Mitt fantastiska humör höll tills igår, precis som jag trodde. Jag har nu gått över till the dark side och det lär märkas. Well, det var mest bara en liten parentes, tänkte bara säga att jag är med i friidrotts-Em idag trots allt. 10000 meter löpning förbi jävligt dåligt humör, kast med liten balle samt höjdhopp över folk som inte kan bete sig. Anna påstår att hon är regerande världsmästare i SAMTLIGA av dessa grenar, men jag vet inte jag! Jag tror att jag ligger bra till, en dag i våras hade jag trots allt en muskel.


Skadeläget i truppen för tillfället:
1. Blåöga (passar mig väldigt bra)
2. Skavsår på foten
3. Rethosta i halsen


Kärlek.

Du vet..en frisyr lägger du på morgonen och sen så är det hands off!


Broöppning

Igår var det broöppning och jag tror bestämt att varenda jävel i staden hade hittat ut  genom sina dörrar. Halvknepig kväll som började med grillning hos Linnéa och fortsatte på logen. För er som inte kommer härifrån kanske jag ska förklara att det inte är en loge på en bondgård utan mer en..loge som vi pratar om. Allt handlar om uttal gott folk! Det är för övrigt inte heller en bro som öppnas (även om det sker lite nu och då), det är ett namn på en tillställning där man samlar alla idioter man hittar innanför ett gäng staket och låter dom gå lös.


Jag tog mig ett snack med Oskar Linnros bland det första jag gjorde när vi kom ner till stan, han bara stod där helt plötsligt som om han väntat på mig hela sitt liv. Det var ett relativt kort snack, jag hade en vääääldigt viktig fråga och fick mitt svar. Man ska hålla sig kort när man har med karlar att göra har jag lärt mig, pang på helt enkelt. Jag fick honom till och med att skratta så vi kan ju säga två flugor i en smäll då kanske. Hur som helst så var han riktigt bra och jag förstår inte riktigt vart han har varit hela mitt liv. Män som kan nånting som har med musik att göra är ju trots allt det bästa.


För övrigt kan jag säga att det är under sånnadär kvällar man inser att folk verkligen inte kan stå på sina fötter på en och samma plats i mer än en sekund. Ju fler människor du kan få ner på marken desto bättre. Det är också ett plus om du kan kliva på andras fötter samtidigt som du viftar med armarna och petar ut ögonen på närmaste person. För varje armbåge du lyckas slå in i nån annans mage så får du tre fria knuffar åt valfritt håll som du bör utnyttja snarast och blöder någon på grund av nåt du gjort så får du även 10 poäng extra per sår. Ganska rolig sport detdär.


Idag har jag en lunch inbokad med Anna, Kim och hans följeslagare Felix. Vi ska planera ett köp av ett gigantiskt labb där vi ska göra experiment på speciellt utvalda människor. Se det som en tidig julklapp från oss till er, det är för ert eget bästa och Peter Jihde är först ut.


RSS 2.0