Name the pet

Förra veckan efter all dörrmålningsdepression så fick jag för mig att jag skulle köpa en hund lite tidigare än det kanske var tänkt från början. Kollade runt lite på blocket och hittade ett gäng blandisar i Nordingrå, ringde uppfödaren och fick komma och kolla på dom åtta små trollen. Trots att vaplarna bodde i Nordingrå så var dom otroligt söta och den 10e juli ska jag hämta min nya sambo.

Nu återstår ju bara det här med namn och det är fan inte enkelt ska jag be att få tala om! Lyckades i alla fall aktivera min hjärna så pass att jag kom ihåg att mamma har en namnbok nånstans hemma så jag tog mig dit och stal den av henne lite snabbt. Slog mig ner i soffan och började bläddra och insåg ungefär i samma sekund som jag läste "Dundergröt i mikron" att jag fått tag på en receptbok istället. Nu ska man inte underskatta sånna böcker i ett sånthär sammanhang visade det sig trots allt. Jag menar, vad sägs till exempel om Frasvåffla, Örtsmör, Saftsås, Svampsallad, Marinad, Fiskbullesoppa och Expressmousse? Kanonbra namn!


Dörrmålning

Du behöver:
1 dörr, gärna så tung som möjligt
4 rollers av olika former eftersom man aldrig vet vad som funkar bäst
2 färgburkar och några penslar
700 meter papper att rulla ut på golvet
1 par trosor och en tröja att måla i
0 grannar som ser misären

Såhär gör du:
1. Lyft bort dörren
2. Knäck ryggen
3. Inse att dörren inte går in genom nästa dörröppning
4. Klura ut att den faktiskt går in om man lägger den ner
5. Lyft upp dörren på bockarna, slå gärna i en tå eller tre för en extra touch på det hela
6. Slipa
7. Torka bort slipdammet
8. Nys
9. Grundmåla
10. Stänk färg på bokhyllan
11. Vänta ett dygn på att färgen ska torka
12. Vänd på dörren och slipa andra sidan
13. Måla andra sidan
14. Vänta ett dygn till
15. Vänd på dörren igen
16. Få nackspärr
17. Måla
18. Vänta ett dygn
19. Vänd på dörren
20. Måla igen
21. Vänta ett dygn till
22. Lyft tillbaks dörren och försök hänga upp den på gångjärnen. Ungefär här kommer du inse att det inte går och då kommer du att börja skratta för att undvika ett totalt psykbryt. Ta hjälp av din mamma som tycker att det bör räcka med två personer för att få fast en dörr, inse att det fortfarande inte går. Uttryck som "FITTDÖRR" och annat fint kan förekomma vid det här laget men det är inget att bli rädd för, det finns alltid en pappa som kan fixa det mesta!

love love


Jättefin rubrik

Åhhhh herre gud det var ett tag sen sist känns det som, ska försöka komma ihåg vad jag gjort under dom senaste dagarna eftersom det förmodligen är av allas intresse...

Till att börja med så har jag hängt med Jennie, kollat på studenten både här i stan och i Sundsvall (sjukt ful stad kan jag passa på att informera om..bara en massa sten överallt) gått lös i Birsta i finvädret och legat på bryggan ute i stugan. Vi köpte jordgubbar och blev av med påsen för att dom som stod efter oss i kön tydligen var mer värda den påsen än va vi va så vi fick bära dom upp till Jennies lägenhet utan påse helt enkelt. Sen tog vi bilen med samma jävla jordgubbar upp till landgren och kollade på lite fotboll. Jennie fick strömavbrott i hjärnkontoret under ett obevakat ögonblick och ställde dom röda små bären på flaket till hennes king cab, men när vi kom ner på stan så stod dom så fint kvar där och lyckan var fullständig!

I torsdags tog vi oss en liten utgång av det spontana slaget och hamnade på hamnkrogen med Jeppe, Per, några andra karlar samt uppskattningsvis cirka 7000 studenter och lite annat folk. Igår blev det också kalajs eftersom vädret var kanoners. Det beställdes mat från kinaressen vilket kanske inte var det smartaste sen sist, currysås och annat starkt i 30 graders värme är inte att rekommendera. Sen dracks det vin och annat på ballen i kvällssolen innan vi vandrade vidare till hamnkrogen. Vi hann för övrigt med att krossa en bänk innan vi gick. Och vurpa med en cykel på torget.  

Just nu ligger jag och kollar på en jättekonstig film som tamefan måste ha klippts ihop fel av nån från samhall eller nåt liknande. Den började med slutet, fortsatte med början och...lär väl sluta med mitten då antar jag? Endast på grund av det så känner jag att jag måste se klart den i alla fall trots att jag är seviiiiiiintrött, nu har jag sommarlov och då får man sova i soffan om man vill!


En liten fråga...

Idag åkte vi till Åre fram och tillbaks och på hemvägen så var det en liten men väldigt störande sak som slog mig jävligt hårt på irritationsnerven precis som alla andra gånger. Det jag undrar nu är mest bara EXAKT hur många det är som är less på att se dedär förbannade jävla huset efter E4an som ALDRIG blir klart!?!? En, två, tre, fyra, sexton, 211, ALLA. 

Jag tror inte ens att jag behöver beskriva vilket hus det är för alla vet precis vad jag menar. Så länge jag kan minnas så har det sett ut som ett ruckel övertäckt med plast för att taket förmodligen är ungefär lika tätt som det är snyggt och hela tomten är full med byggmaterial men inte fan ser man någonsin någon som gör nånting där när man åker förbi inte! Mig har det då aldrig hänt i alla fall och nu återstår det bara tre alternativ för oss som tvingas se misären:

1. Be till gud
2. Skicka nåt trevligt litet hotbrev
3. Spärra in dom som bor där (en livstid per saknad bräda i fasaden förslagsvis)


We don't look back, cause we don't need that.



=)))

Igår tog vi oss en fika på rutiga efter lunch och sedan stod vi på mellanholmen i det schizofrena vädret och kollade på alla studentdanser. Klassen som var bäst vann inte utan det gjorde estet och rent allmänt kan vi väl bara säga att vi borde ha fått varit med igen för att visa vart skåpet ska stå i sann feng shui-anda! Linnéa och Amanda blev nostalgiska och längtade tillbaks till förra året, jag och jennan var inte fullt lika blödiga...

Idag har jag gjort en hemtenta som skulle pågå mellan 8:15 och 17:00, blev dock klar lite tidigare och tur var väl det för annars hade jag börjat hallucinera och må allmänt dåligt. Nu är det bara en liten grej kvar att fixa som ska in på fredag och sen är det bannemig slut för det här läsåret! Och tur är det för jag är så less på att leta efter grejer i böcker nu så om det inte vore för att dom förmodligen ska användas i framtiden så hade jag gjort en mysig brasa på torget. Men nä, det är ju trots allt två år kvar så det är bara att bete sig :):):):):):) Nu ska jag iväg och käka middag och imorgon bär det av till åre! bajbaj

RSS 2.0