arrest me!

Igår var det SM-VM i bilkörnings-OS! Vet inte hur många timmar vi satt i bilen men vi var väl ungefär överallt där man kan vara här i stan. Anna körde, jag och Hanna bara satt, precis som det ska vara! Började dock med ett intressant besök på en mack. Anna gick in för att köpa vatten och tur var väl det för det behövdes sen skulle det visa sig. Jag vände mig om och kollade ut genom bakrutan av nån anledning och bara skrek rakt ut i stort sett varpå Anna självklart vred på skallen hon också och skrek, om möjligt, ännu högre. Ett monster? En lavin? En dönick? Alexander Rybak? Näe, bara en jäääävulska snygg polis!


Anna
: Hej, vill du se mitt körkort?
polisen: Njae..
Anna: JOMEN SNÄÄÄLLAAA?
polisen: Nej säger jag.
Anna: JOOOOOOOOO DU VIIIILLLLL! BUHUUUUUUUUUU
polisen: Men sluta böla, jag kollar väl då. Vilket fint!


Nääämen helt ärligt, om jag någonsin haft en riktigt såndär tonårskärlekfastjagintekännerdig-grej för mig så var det igår. Vattnet åkte fram, värmen i bilen sänktes. Vi höll på att dö, och inte bara en gång. När vi skulle hämta Hanna så mötte vi honom igen, Anna glömde blinka och i nästa sekund var hon påväg ner i kanalen men som tur var så löste det sig så det blev en torsdag denhär veckan också.


Nu ska jag åka och handla med mina kära vänner inför nyår som av nån anledning råkar vara redan imorgon. Inte konstigt att man börjar planera sin 20-årsfest redan nu när tiden går såhär jäkla fort!


årets konstigaste samtal

Igår när vi stod inne på bikbok så ringde det en jävligt bright människa som jag mest bara kände för att knöla ihop skallen på...

jag: Johanna
kärring: Ja hej, blablabla här från medicinmottagningen. Du hade ringt?
jag: ehh, hade jag?
kärringen: ja det står så här
jag: jaha, men det har jag inte
kärringen: jo.
jag: men varför skulle jag ringa er?
kärringen: det måste du väl veta själv?
jag: haha det måste jag?
kärringen: ja.
jag: men jag HAAAR INTE RINGT, jag kan inte säga så mycket mer än så?

KLICK

amanda: Vad var det där för idiot?

snöjävlahelvete

Just nu känns det som att nån har slagit mig i skallen med nåt hårt, men jag har bara varit i birsta. Jag och Amanda åkte redan klockan 9 imorse och kom hem sju timmar senare med hela baksätet fullt med grejer. Sen är det ju inte nog med det, man ska ju upp med alla grejer till lägenheten också och dom ska packas upp, placeras ut, hängas upp, monteras ihop och allt vad det är. Sen var det ju dags att skotta bort all snö från ballen igen, som vanligt nu för tiden känns det som. Hä ä ba å se gla ut å görane! Klockan är inte ens 8 nu och jag ligger redan nerbäddad i sängen redo att somna på 10 sek, heeelt slut! Snömängden börjar på allvar göra mig orolig för övrigt. Det är bara december och det är redan såhär mycket, tänk om världen typ snöar igen? Ända upp till rymden, som en enda stor översvämning fast i snöform alltså. Iof lär det ju bli översvämning i vilket fall som helst när skiten smälter så det spelar nog ingen roll vad vi gör. Det är kört helt enkelt, kul.

Juldagen har knappt passerat men nu har planerna för nyår börjat ta form, är ju trots allt bara tre (!?) dagar kvar. Vi blir här hemma hos mig och jag måste fundera på hur fasen jag ska få ut bordet i vardagsrummet så att vi får plats. Tur att man har skottat ballen då som sagt så kan ju vissa sitta där ute, det är väl okej?


Sparrowww

Det enda man behöver se på hela fimen egentligen, lika jävla roligt varje gång! Mycket bra...


och ännu bättre...

juldagen








welcome back

Gick ner i källaren nu ikväll och letade fram min systemkamera som jag inte använt på bra länge. Blev inget fotat under hela sommaren och så är det ju ibland. Under mediatiden gick den varm men man tappar suget ibland och då kan den få ligga och damma ett tag. Nu var det dock dags att plocka fram den igen kände jag! Jävulska intressant va?


älskling


Klart bästa julvärden sen jag vet inte när, mysfaktor 1000.

Gott nytt jul!

Nyaste bilden sen sist :):):)


Julgransstöld

Idag har jag träffat Ronja på stan en sväng och jag har också haft lilla julafton med Annapanna, men innan det så åkte jag och pappa iväg en sväng för att fixa dom sista julklapparna. När vi var klara tyckte han att vi skulle fixa en julgran, något som jag inte var så jättesugen på. Jag föreslog att vi helt enkelt skulle ge fan i julgran i år och det tyckte han också men då är det brorsan (!?) som tycker att det ska vara som det alltid har varit. Vi åkte till en skog och nånstans där började allt likna ett bankrån...


Pappa körde i 3cm/h för att se ut en fin gran medan han förklarade hur det hela skulle gå till: "Nu byter vi chaufför, du släpper av mig i farten och sen åker du en sväng. Kom tillbaks efter 5 minuter. Nu ska jag bara byta skor". Jag föreslog att vi skulle ta en såndär liten gran som nästan är nyplanterad och sen lägga hela berget av julklappar "under" den = granen syns inte = humor, men icke! På med storstövlarna och sen ut i snön, men något han inte räknat med var väl att snön gick ända upp till midjan. Rudoooolf Andersson var det enda jag kunde tänka på när jag såg spektaklet! Åkte iväg precis som jag blev tillsagd och när jag kom tillbaks så gick han efter vägen utan gran, den hade han gömt längre bort så nu skulle vi åka och hämta den. Suck.


När vi skulle åka hem så kom det en liten hund och sprang efter vägen. Jag stannade och försökte få tag på den, men den sprang iväg snabbare än vinden. Vi åkte vidare men det var jag inte riktigt nöjd med i hjärtat så vi vände om igen och då kom den lilla stackaren springandes igen. Fick tag på den och ringde på hos närmaste family och frågade om det var deras vilket det var. Den hade rymt och dom hade inte märkt det, efter sju miljoner tack åkte vi vidare. Tänkte att man kanske hade samlat på sig lite bra karma genom hela dendär hundhistorian men NÄEEEEEEE VAD TROR NI HÄNDEEEEEEEER!???? Alexander Rybak ska vara med i let's dance! Det är ju nåt i klass med jordens undergång! Inte nog med det så luktar julgranen tomat.


22deecccc

Idag har jag haft en riktig salongsdag. Först var jag hos frissan på förmiddagen, mellanlandade på kina och käkade lunch med mamma och Fredde sen blev det en sväng på "stan" innan det var dags för nästa ställe där naglarna skulle fixas. Kändes som att jag klev rakt in i Ryssland kan vi ju börja med att säga och jag förväntade mig kaos, men skenet kan bedra. Det blev finbra! Faaast..om ni ska dit..there will be blood bara så ni vet.


Jag har fortfarande julklappar kvar att köpa..eftersom jag tappade bort hela november nånstans efter vägen så ligger jag lite efter och att det skulle vara julafton om två dagar går jag inte på. Lurendrejeri som man så fint säger! Igår var jag och mamma i birsta till 10 på kvällen men likt förbannat fick jag bara med mig grejer till mig själv hem och precis likadant blev det idag. Ångest. Efter Birsta så åkte vi vidare in till Sundsvall för att hämta Fredde som kom med tåget. Medan vi väntade så gick vi in på dönken och drack kaffe och åt glass. Hamnade bredvid två killar som hade så intressanta diskussioner på gång så man kunde ju inte låta bli att lyssna: 


kille 1
: Jag måste ju vara den enda i hela världen som visslar falskt.
kille 2: Får jag höra då.
kille 1: vissel vissel vissel osv..
kille 2: Det måste ju vara nåt fel på stämbanden?


Efterlysning

Någon gång i våras försvann snön, har inte märkt att den varit borta och därmed inte heller saknat den förrän nu. Den som senast såg den får gärna höra av sig, vore skönt att höra om den är vid liv så att säga. Jag saknar dethär med att skotta en gång i timmen och det börjar bli tråkigt att se flera meter framför mig när jag kör bil.

signalement: vit med vissa gula fläckar, mestadels där nylands klack befunnit sig...


Spört

Viiiiiilken sporthelg! Började med SM i pizzaätning igårkväll med släkten, jag vann inte, blev till och med omkörd (omäten?) av ena kusinen som är ungefär lika lång som en skollinjal och fyller 8 till våren. Känns bra. Fick även tre timmars utvisning för att jag äter pizzan inifrån mitten och ut mot kanterna så jag åkte till högslätten istället med Anna och Marina och kollade på teamet som spelade mot lugnvik. Mycket rolig match som slutade 13-3 till teamet, pris för bästa underhållning gick helt klart till herr undin som lyckades döda sin ena skridsko och fick kliva av isen. Hoppas tomten hittar till brännavägen osv..


Imorse var det skidåkning på tv och jag låg nerbäddad i soffan medan André Pops satt i vinterstudion och bara var allmänt mysig i sin gråa kofta. Det är faktiskt riktigt roligt att kolla på dom alpina grenarna och ännu roligare är det att höra åkarna intervjuas eftersom dom flesta pratar sån jävla uuuuuuusel engelska. Bara det är ju humor så det räcker och blir över.


På eftermiddagen så åkte jag hem till mamma och pappa en sväng och där var det simning på tv blandat med herrarnas 30km längd och semifinalen i handboll. Handboll är nog en av dom roligaste sporterna man kan kolla på näst efter hockey faktiskt och det blev ju en rysare måste man väl ändå säga. Åkte upp på Hagagatan för ännu en släktmiddag och där var det hockey som gällde. Var tvungen att sätta mig med alla barn och kolla på julkalendern tillslut för jag blev alldeles trött i sportnerven.


Den enda sporten jag själv ägnat mig åt denhär helgen är snöskottning av balle. Sist jag gjorde det så använde jag ett durkslag (i brist på annat) tills jag höll på att få ett psykbryt och tog en hink istället. Eftersom det var mitt på ljusa dagen den gången så kunde jag inte kasta skiten över kanten och ner på gatan så jag la allt i duschen så det fick ligga där och smälta. Har inte hunnit testa Sprocks taktik där med bakplåten än men, han är karl och jag är lite smartare så denhär gången använde jag en spade istället.


Imorgon är det väl dags att bädda ner sig i soffan igen och umgås med André Pops. Vi brukar ha det så mysigt och det kanske inte är så många som vet det, men förra vintern hade vi faktiskt ett förhållande. Bildbevis:


game over

Amanda: diskuskastare!
Jag: eller bara diskus?
Erik: Ska vi inte diskutera i gruppen INNAN ni vrålar ur er massa saker?!!

Det gick bra, vi vann osv..


Plötsligt händer det!

Och just nu satt det jääävligt fint! Inte för att det hade varit negativt om det hade dykt upp nån annan dag, men när det ska köpas julklappar till massa folk och allt vad det är så är det ganska välkommet så att säga. Gick dock direkt in på h&m det första jag gjorde och köpte allt jag kände för till mig själv, aldrig gjort förr och jävligt skönt var det! Nu ska jag köpa en ny tv så jag slipper sitta med kikare för att se, en divan ska inhandlas till vardagsrummet och sen alla julklappar då såklart. Tänkte även att Anna ska få en korv på hockeyn på fredag, det är hon värd. Som om inte det vore nog så ska jag till Amanda ikväll med alla fina människor och umgås, sicken dag!



Drömmar a-ö

"Bita, biten: Om man blir biten finns något som påkallar uppmärksamhet. Vem är det som biter?"

Daniel Adams-Ray vill alltså ha min uppmärksamhet? Rörande. Nu har jag julpyntat för övrigt, bytte disktrasan till en röd.

Fråga psykologen

Hej!
Vad lider man av om man drömmer att en vit uggla simmar på botten av en pool utomlands? Och vad är det för del av hjärnan som saknas om man drömmer att man sitter i en liten båt mitt på havet med Daniel Adams-Ray och han biter en i axeln?

Allt oftare känner jag för att strypa mig själv när jag vaknar av massa konstiga drömmar som verkligen inte är logiska på NÅN punkt. Den senaste veckan har verkligen slagit alla rekord och det kanske beror på att jag blev invarderad av en trevlig förkylning som har gjort mig sällskap några dagar. Idag såg jag ut som att jag hade blivit misshandlad av en karl eller gnuggat en katt i ansiktet och fått en allergisk reaktion. Eftersom jag inte sett till nån katt på länge så återstår väl bara första alternativet. Kul att man har en karl som slåss i sömnen osv...

Firmafest

Igår kom Malin hit vid halv 5 och vi tog oss sedan vidare upp till Monika på mubbaaaa. Nästan hela gänget var där och det bjöds på vin, irish coffee, drinkar, en sju helvetes massa saker att äta samt dålig musik (tills Anna tog tag i det). Klockan 7 skulle vi vara på nästa ställe och när klockan började bli halv åtta så upptäckte vi att ja..klockan snart var halv åtta och då blev det bråttom. Tiden går fort när man har roligt och allt vad det heter!


Vi åkte vidare till julfest på parken med en massa andra företag. Lars Vegas stod för underhållningen och det blev ett jäkla drag där ett tag. En gubbe från ett företag som vi inte ska nämna namnet på men som börjar på b och slutar på ilbolaget var nog fullast på hela stället och lyckades få för sig att jag var vääääldigt trevlig..


Gubben: Men duuu va en fin tjej du!! Trevlig är du ju också, det ser ju jag det!
Tomas: Hon är min dotter...
Gubben: OJ, jamen det syns ju det! Jääääklar vad ni är lika!
Malin: Och jag är hennes syster.
Gubben: Ja! Det kunde man ju förstå! Är hela familjen här eller?
Tomas (tar tag i Monika): Ja, här är frugan!
Gubben: Men himmel!
Tomas: Nu låter du mina döttrar vara ikväll.
Gubben: Ja aaabsolut, men du ska vara jäkligt stolt alltså!
Tomas: Det är jag!


Andra fina saker som folk slängde ur sig:

1. Tobbe (till en tysk): I understand, but i can't talk germany.


2
. Vakt: Vi släpper inte in mer folk ikväll! Det finns inga galgar i garderoben!
    (14 pers kommer ut med jackor på)
    Kille längst fram i kön: Bryter ni av galgarna när folk går hem eller?!?!


3
. Annan kille i kön: Happ, är det bra?
    Jag: Jorå, varmt och skönt men annars så.
    Killen: Haha, ja jag menar det. Så jävla kallt! Har du nån känsel i dina tår?
    Jag: Haha näe..har du?
    Killen: Nej jag har ju inte det..Då är det alltså ingen mening att vi byter skor?
 
4. Kille inne på subway: BETEENDEVETAREEEE!!!
 (Nu har jag gjort bort mig en gång inför honom och han en gång inför mig = kvitt!)


Idag har jag...

1. Tvättat
2. Insett att jag inte har nånting att hänga tvätten på
3. Improviserat

torsdag?!

Fan vad snabbt veckorna går. För att fortsätta på svordomstemat så kan jag väl säga: åt helveteeeeeeeeee med comhem. Egentligen bor jag ju så pass nära att jag skulle kunna gå dit och sätta en bomb nånstans i närheten, problemet är väl mest bara att jag inte har nån bomb samt att jag måste gå och handla så jag helt enkelt inte har tid...

Jaha, vad har hänt i veckan då? I tisdags hämtade jag upp Anna i skogen och vi åkte upp till en annan skog, närmare bestämt Nordingrå av alla exotiska platser i hela världen för att kika på lite hockey. Svinkallt var det och inte var det så mycket bättre i ishallen, men det var värt det ändå för allt var väldigt komiskt vilket resulterade i ett enda långt skratt på ungefär 3 timmar. Teamet vann i alla fall, bra jobbat göbbar!

När vi åkte hem så höll vi på att somna både jag och Anna men drar man upp volymen på musiken så brukar det ju lösa sig och så även denna gång. Däremot så blev vi anfallna av imma helt plötsligt mitt på E4an. Hela rutan blev till en vit vägg på EN sekund bokstavligt talat och jag såg ingenting över huvud taget. Som tur var hade vi ingen bakom oss så det var bara att stanna. Helt klart det konstigaste jag varit med om och näe, jag gillar inte Sverige när man kommer ovanför högakustenbron alltså!

Igår var jag hos Ronja i älandsbro och hälsade på. Hon gjorde chokladbollar och jag och Kevin öste vatten från diskhon till en bunke med ett decilitermått, tur att dom är lättroade 1,5-åringarna. Han är ju så jävla go för övrigt så man skulle ju äta upp honom om man inte visste bättre!


Nu blev jag förkyld också, precis NU.


hjärtattack

När posten smäller i golvet blir man livrädd. En vacker dag kommer jag att slå ihjäl brevbäraren :)

måndagidaglördagiförrgår

I lördags körde vi nån slags kombination av Ronjas födelsedagsfirande och min inflyttningsfest här hemma. Mycket trevligt!




Topp 1 konstigaste kommentarerna:
1. Kille i baren: "Du ser glad ut, som en sån som skrattar åt allt. Jag skulle typ kunna...säga en färg och du skulle skratta. RÖD! Ja du ser!!"

Teamet - Husum

1-10 blev det tillslut och under sista perioden var det bara att skratta åt allt för att undvika men för livet. Det var den konstigaste matchen på länge och den innehöll bland annat ett slagsmål som resulterade i matchstraff till husums målvakt av alla människor på hela stället?? Vi kom fram till att vi aldrig sett en målvakt skutta av planen förut, sicken upplevelse! När det gäller teamet så kändes det som att man satt och kollade på ett gäng pensionärer som gett upp hoppet för längesen och tillslut så försökte Anna tända kämparglöden på egen hand...

Bättre lycka nästa gång osv...

!

Äntligen en riktig jullåt!


(Och nej Anna, det kommer inte att komma upp några julpynt här hemma hos mig bara för att jag råkade drabbas av lite julstämning...)

Donken

Igår var jag i Birsta med Jennan och shoppade loss. Dock så är det inte själva shoppingen som är det intressanta i det här utan maten. Eller snarare det som hände när vi åt maten...Vi var på donken och jag råkar veta att bruden som jobbade i kassan brukar se ut som (och låta som) att hon vill döda alla inklusive sig själv i vanliga fall, men nu var hon suuuupertrevlig helt plötsligt. Vi såg att det heeeela tiden stod personal vid sopstationerna och tog emot brickor av folk och dom städade och torkade borden non stop, ingen stod stilla i mer än 30 sek. Vii tyckte att det var lite mysko men tänkte inte nåt mer på det utan vi beställde våran mat och jag fick vänta på mitt. Normalt sett brukar man få hämta grejerna själv där men nu så var dom väldigt noga med att säga att dom skulle komma ut med allt. Sen det sjukaste av allt; när vi satt och åt så kommer en kille ur personalen fram och säger: "Smakar allt bra? Är det nåt som saknas?" också världens smile på det. HAR MAN NÅGONSIN FÅTT DEN FRÅGAN PÅ DONKEN?

Nej. Efter ett tag upptäckte vi anledningen till allt fjäsk: tre kostymklädda kontrollanter från (hör och häpna) Amerikat som satt vid ett bord och kollade personalen och antecknade. Antagligen från nåt form av huvudkontor men snälla, det är lilla Birsta i lilla Sverige vi snackar om. Är det ens värt resan hit? Eller ja, dit...

RSS 2.0