Vadslagning

Idag kom jag på att det finns en karl som springer runt här i stan som är skyldig mig tusen spänn som ett resultat av att han uppenbarligen är färgblind och att vi slog vad om färgen på ett visst klädesplagg. Smart. Han har dessutom inte så stor koll på vad alla kroppsdelar heter då fotknölen enligt honom heter fotveck. Man skulle ha passat på att slå vad om det också så hade man jävlar i mig blivit tät. 

Hur som helst så tror jag inte att han kommer ihåg det där vadet för det var i ett svagt ögonblick av hans liv, det vill säga efter några öl för mycket. Det har gått mer än ett år nu i alla fall och jag har fortfarande inte sett till nån tusenlapp, ska man ta kontakt med kronofogden eller vad gör man?

Annars då? Till allmänheten säger jag att jag pluggar idag men jag har faktiskt inte fått nånting gjort över huvud taget förutom en massa annat onödigt. Rekord åt fel håll, nån gång ska man ju lyckas med det också! Det finns alltid nån ursäkt till att slippa, just nu sitter jag här och funderar på att måla dörrarna till toaletten och sovrummet till exempel, jag gör ju som jag vill eftersom jag är chef men jag kommer förmodligen bli halshuggen ändå av nån som kan bättre!

!

Igår käkade jag middag hos mamma och pappa och blev kvar där över natten i världens kallaste rum, missade totalt att elementet faktiskt inte var på. Men jag överlevde i alla fall och kunde åka hem imorse när dom skulle på jobbet. Då var man uppe i bra tid och kunde genast sätta igång att kasta frukosten i golvet. Har aldrig varit särskilt duktig på att hålla i saker...Fick för övrigt två tröjor av mamma som hon hade köpt till mig i födelsedagspresent men glömt bort, självklart randiga och glad är jag för det eftersom jag själv har köpstopp på randigt i all evighet.

Idag tog vi oss en lunch/fika på rutiga för ovanlighetens skull jag och mina vänninor + Erik. Vi är alltså som dom tre vännerna och Jerry fast vi är fyra vänner och han heter Erik istället för Jerry. Alternativt sex and the city-gänget och Mr Big eller spice girls där han är Mel B. Lite som man vill det där! Skulle sätta mig och plugga tänkte jag när vi hade gått på stan en sväng men finvädret liksom drog mig ut genom dörren och nerför trappen igen och jag var tvungen att ta en promenad. Pigg och glad som bara den och självklart fick mp3n följa med, kändes som att jag hoppade fram!

Nu har jag i alla fall lyckats få ihop tre sidor av fem som ska in nästa torsdag så nu kan jag nog nästan ta mig lite semester tror jag, ska börja med att äta middag och bege mig till simhallen och spinpumps-VM.


Ettatvåatrea


goooomorrrrooooonn

[P2P] gurre säger:
jag kommer inte må bra imorgon jag har druckit allt
whiskey
sprit
öl
heroin
fyfan

Det kan ju inte gå bra hela tiden, dom två sista dryckerna heroin och fyfan låter ju aningen speciella. Jag ligger och kollar på vinterstudion jag som vanligt och snart är det väl dags för lite donkenkäk och senare ska det jobbas. Efter mello igår så blev det ett spontanbesök på svenssons vilket var trevligt men sen blev det kaos. Nu = göra nåt vettigt!


Justin Timmersjö

Filmen igår var bra. Amanda och Jennan satt och skrek redan innan den hade startat, alltså till reklamen som också var i 3D. Tog ett tag innan man vande sig, när dom tog sina simtag där nere i grottorna så trodde jag att det var killen som satt framför mig som höll på med nånting. Vissa grejer var lite obehagliga men hur som helst, muskler i 3D kan varmt rekommenderas!

Idag kan man läsa på aftonbladet att det är slut mellan Justin Timberlake och Jessica Biel efter 700 år. Det var på tiden det må jag säga! Såg hans spelning i globen sommaren 2007 och då satt hon där och bara satt..hon såg uttråkad ut redan då helt enkelt. Om han känner för att flytta till Härnösand så är det helt okej, han har ju trots allt ett efternamn som enkelt översätts till svenska så att säga. Nu ska jag slänga mig in i duschen och sedan ska jag träffa mina vänner på staden och ta en fika! Idag är en mycket bra dag, längesen jag kände mig såhär glad!


288 dagar AND COUNTING.

Igår när jag klev upp så undvek jag fönstren så långt det gick eftersom väderleksrapportsbruden skrämde livet ur mig och sa att det skulle komma 2 decimeter snö under natten och jag helt enkelt totalvägrade att se skiten. Visade sig att hon lurades i alla fall, inga 2 decimeter här inte och så var den dagen räddad. MEN, man ska ju tydligen inte ropa hjälp innan man har sett Alexander Rybak för i natt så kom det istället jävlar i mig. Började när jag och Amanda stod och pratade en stund utanför simhallen och sen blev det bara värre och värre. Jag vägrar skotta mer i år, så är det bara och då har jag en balle på kanskeeee 4 kvadratmeter? Det är ju ganska lite ändå så man får väl vara glad att man inte bor i en villa...

Tog mig upp i tid idag och gick bort till actic en sväng. När jag kom hem därifrån så städade jag lägenheten och sedan tog jag mig en promenad i finvädret. Eller ja, man trodde ju att det var finväder i alla fall...hur fan vore det om det någonsin kunde sluta blåsa i denna stad!!!?? Inte ett moln på himlen = solsken MEN sen blåser snön runt så att det känns som snöstorm i vilket fall som helst. Värdelöst.

Ikväll ska vi på bio. Sanctum tänkte vi glo på, i 3D vilket innebär...jag vet inte. Antingen så blir det kaos eller så visar det sig att det är lugnt. Amanda sa att hon kommer grina hela filmen igenom för att det är så obehagligt med saker i 3D. Då tänker jag genast MUSKLER. Finns ju ett gäng vältränade karlar med i filmen och det kan ju bara inte bli en negativ effekt med 3D när det gäller den biten? Sen att det lär vara cirka 80% undervattensbilder från trånga utrymmen vilket är bland det obehagligaste som finns kan man ju försöka bortse från. Jennan och Linnéa lär väl få sitta och lugna ner oss andra, grattis till det jobbet!

Nu har jag suttit här på tok för länge av en enda anledning och det är för att dra ut på examinationsuppgiften som startar idag. Jag vill inte se vad det är vi ska göra för det första och jag vill inte göra det vi ska göra för det andra. För övrigt kan jag avslöja att jag sitter och lyssnar på julmusik. Inget skämt, väldigt avslappnande. Ska det snöa så ska det fan vara jul också och ibland vill jag bara dra igång nåt som man inte har hört på ett tag när man är less på allt annat. Är ju trots allt bara 288 dagar kvar till självaste julafton nu så jag kan ju vara snäll och dela med mig av listan; märry krischnäschh! Jorå varsågoda, det var så lite så!

Kickstart my heart!


Hemköp gör det igen

Och jag som tänkte köpa...


Hejjj!

Idag är det tisdag och tröttheten efter helgens bravader har inte riktigt lagt sig än (hehe), börjar på allvar fundera på om jag kommer vara såhär trött resten av livet. Vaknade 05:00 i soffan i måndags med tvn på, har inget minne av vad jag tittade på innan jag somnade eller att jag ens var på väg att slumra till. Kändes fint det! Det susar dessutom fortfarande i öronen efter ja må hon/han/den/det leva-sången som drogs igång på lördagskvällen...

Idag har jag pluggat och jobbat hela dagen samt funderat lite kring det här med hur mycket man orkar bry sig om folk. Nån är uppenbarligen bitter över något, eller det mesta, vilket märks hyfsat tydligt och då säger jag såhär: Var bitter över livet du, jag tänker inte slösa nån mer tid på dig brudN! Finns nån liten gräns nånstans och jag har bättre saker för mig än att smittas av surbaciller.

Nu ska jag kika på ullared i väntan på cougar town, en vanlig tisdagkväll med andra ord! Har jordgubbar och grädde i kylen som kommer att förgylla det hela så fort jag hittar orken att kliva upp och fixa. Har två dagar på mig att bli pigg igen för på torsdag ska det spinnas med amanda och på lördag är det mellofinalen, då vill man ju gärna hålla ögonen öppna hela tiden. Om jag mot förmodan inte hinner bli utvilad till dess så vore det i alla fall fint om det kunde fixa sig till den 16 mars för då ska jag och Jennan åka längdskidor!

Mekonomen direkt det är Karin HEJ

Jag gillar reklam när det är på tv och sitter gärna kvar i pauserna om jag inte måste göra nånting. Jag gillar reklam i brevlådan också eftersom det typ är den enda post jag får förutom räkningar, att slänga reklam i pappersinsamlingen ger ju trots allt vuxenpoäng så jag tackar och tar emot. Reklam som är på radio däremot, det är något som ger mig yrsel på balansnerven som man säger i sjukvårdskretsar. Och då är ju reklam för lokala företag det absolut värsta av det värsta, huuuur många kan inte eurokakels helvetestrudilutt om att man ska komma in och säga HEJ utantill till exempel? Men det förståss..man blir ju rätt sugen att shoppa lite när man hör om rean på "Brittas dam & herr" eller ser personalen på Ica maxi sitta i morgonrock, det ska man ju inte sticka under stolen med. ELLER?

Spotify har ju också reklam om någon mot förmodan skulle ha missat det, och det får man väl ändå räkna till radio. Irriterande speakers med irriterande uttal och löjliga lines som spelas om och om igen, fyra av fyra kriterier uppfyllda med råge. Det värsta som dom kör på spottan just nu är; "Hej det här är blablabla och blablabla från blablabla och du lyssnar på spotify!" Jaha vad bra, DÅ VET JAG DET. Har undrat rätt länge nu vad det är jag lyssnar på egentligen, det är ju svårt att veta vad man drar igång för program menar jag så det var skönt att äntligen få ett svar. Nu kan jag sova lugnt på nätterna igen! :)


Helgen i bilder

Kaljs nummer 2 på lördagkväll och kalajs nummer 3 på söndag:
















Plugg

Sitter och läser för fullt här hemma och boken som jag håller på med just nu är på 307 sidor...jätteintressant och superlätt. För att ni ska fatta på ett ungefär vad jag menar så tar vi ett exempel här på hur en sida kan se ut; 

"Antag att vi har ett komplicerat begrepp F, och förslaget är att det kan analyseras i begreppen G och H. G och H är då det som konstituerar F, eller med andra ord, F är inget annat än G och H. Detta innebär att i varje möjligt fall där F kan användas, kan man lika väl använda G och H. Det motsatta gäller också: I varje fall där man kan använda G och H kan man istället använda F (...) Vi säger i fall som detta att G och H vart och ett är nödvändigt för F. Om något inte är G eller H, så är det inte heller F eftersom både G och H krävs. Samtidigt är G och H tillsammans tillräckliga, vilket innebär att om något är både G och H, så behövs det aldrig något ytterligare för att det ska vara F – det räcker med G och H.

Ett vanligt sätt, som jag ibland kommer att använda mig av, är att istället för att säga att G och H är tillräckliga för F, så säger vi att om G och H så F. Samtidigt kan vi i stället för att säga att G är nödvändigt för F, säga att endast om G, så F. Detta ger oss den bekväma möjligheten, att istället för att säga att G och H är nödvändiga och tillräckliga för F, kan vi säga att om och endast om G och H, så F. (...) Argument för en analys ges vanligen genom att man försöker visa att man inte kan föreställa sig att något är F utan att det är G eller H och tvärt om. Om man inte kan föreställa sig att något är F utan G eller H, så visar det att G och H är nödvändiga för F. Om man inte kan föreställa sig att något ät G och H utan att det är F, visar det att G och H är tillräckliga för F."

Ja precis sådär ser det alltså ut och just nu känns det som att jag har hamnat mitt i ett avsnitt av the big bang theory. Observera då att det tydligen är en himla bekväm möjlighet att kunna säga att "om och endast om G och H, så F istället för att "G och H är nödvändiga och tillräckliga för F". Kände ni vad bekvämt det blev?

Kalajs nr1

Ja igår var det alltså dags för del ett av tre kalas denna vecka. I år hade jag hela två saker på önskelistan och det var inget mindre än en potatispress och en potatisstamp. Vad vore livet utan potatis? Jag fick det jag önskat mig och allt utöver det blev alltså till trevliga överraskningar alltihop!

Idag har jag varit i Birsta med Jennan och Amanda. Köpte faktiskt inga kläder över huvud taget, bara en massa annat småplock som faktiskt var nödvändiga saker. Delvis i alla fall. På mediamarkt har dom satt Kurdistan i kassan för övrigt. Inte alla kurder då men en, hon hette Kurdistan konstigt nog, Amanda och Jennan var till och med tvungna att gå in och handla igen för att se om det verkligen stämde.

Nu är jag helt slut i huvudet och då var vi ändå inte kvar i Birsta tills alla andra chansen-artister skulle uppträda. Kvällen kommer att spenderas i soffan känner jag och självklart måste jag kolla in dagens höjdpunkt också. Timbaland har ju sina torsdagsfasoner för sig där han rullar ut en låt varje torsdag, ska bli spännande att se vad han har kokat ihop denhär gången. Om den är riktigt bra kanske jag ser det som en födelsedagspresent till mig! Vi känner ju varandra rätt väl trots allt.


Tjugan

Ja hövvaligen det närmar sig, om sisådär sju timmar så blir man ett år äldre och lämnar tonårstiden behind så att säga. Det måste ju alltså innebära att alla problem försvinner också? Vuxna har ju inga problem har jag hört. Skönt. Näämen det känns fint att vara halvvägs till 40 osv, nu är det väl bara till att vänta in första rynkan!

Idag har jag fixat och donat med både det ena och det andra. Har bland annat bakat kanelbullar vilket jag inte gör mer än en gång per år helst eftersom det är ett EVIGHETSGÖRA utan dess like och det blir så kladdigt överallt att man bara vill gå och lägga sig! Nu är det gjort i alla fall och dom blev sjukt stora av nån anledning, en bulle räcker fint till fyra pers!

Imorgon ska jag först och främst bjuda mig själv på en riktig dunderfrukost och sen kommer en del av släkten hit på middag, resten dyker upp på söndag. Där emellan är det kalajs som gäller på lördag med alla friends vilket ska bli mycket trevligt! Sittplatserna i soffan är slutsålda, ståplatserna blir tighta och islådan är snart full. Nu bjuder jag på en riktig tonårsbild här, vore ju synd om man skulle råka glömma hur man såg ut en gång i tiden!

RSS 2.0