Fika

Mitt i dagens pluggande så knackade det på dörren och där stod Annelie och Linda med årets största berg av fika. Självklart får man komma in då. Efter ett tag anslöt även Andreas och helt plötsligt var fikat slut konstigt nog. Ritade upp Lindas tatuering som hon ska göra imorgon och insåg att jag snart gjort tatueringar åt hela familjen Lundqvist, det är bara Kicki kvar. Komsikomsi!


Ikväll blir det hockey med Anna och Marina. Fick köpa en cider för en tjuga i baren i lördags om jag lovade att kika på matchen. Deal! Anna har lovat att ta med sig fika, hon har bakat hela veckan och ja, jag börjar bli orolig.

Till Amanda: DOM SÄLJER KIWI PÅ ICA KVANTUM FÖR EN SPÄNN STYCK! Jag kommer inte äta nåt annat på tre veckor.


Svenska akademien del 2

Hugo: Johanna vet du hur man stavar mitt namn?
jag: Nej, berätta!
Hugo: Först äre ett H..sen äre HUUU, G också en rund ring!


SM i dålig bilkörning!

Nu är jag såhäääääääääär less på att köra bil i denhär stan. För det första så har den som bestämt hur alla vägar ska se ut räknat med att endast tre bilar åt gången ska vara ute på samma väg eller i samma fil samtidigt. Det funkar inte riktigt så, och defenitivt inte kvart i 8 på morgonen! Sen så får jag en känsla av att dom som bygger vägar bara hittar på orsaker till att få gräva lite enbart för att jävlas och det vore ju konstigt om dom gjorde det när det var som minst trafik. Och vaaaarför gör dom aldrig klart det som dom har börjat med?!?! Sist men inte minst så kan folk inte köra i rondeller, dom kan inte blinka, dom kan inte med högerregeln och dom kan defenitivt inte hitta gaspedalen. Att köra 30 km/h genom stan för att man inte har nåt annat för sig borde leda till hängning alternativt livstids utvisning till Kramfors. Som om det inte vore nog så slår man upp tidningen och vad hittar man på sidan 6? "Härnösandsbilister är dåliga på att blinka". BRA. Då har vi bevis på det.

Ehhh..Jag har lite tips till, ja inte vet jag, trafikverket kanske?


1. Om ni ändå ska hålla på med nåt form av grävande på varannan gata är det väl lika bra att påbörja vägarbete i hela jävla stan, även där det inte finns vägar.Sen kan folk få köra hur som helst och förstöra för då kan ni bara börja om.


2. Om man stannar för nån som ska över en gata kan man ge sig fan på att det kommer 10 pers till med så perfekt mellanrum så att det preciiiiis inte går att köra mellan dom. Samla ALLA gående som ska över en gata vid en viss tidpunkt istället. Förslagsvis varje hel- och halvtimme, som en färja eller en broöppning typ. Kom du 3 sek för sent? Synd för dig! Bara att vänta tills nästa övergång eller så ger du fan i att gå över och står kvar på samma sida resten av livet.


3. Förbjud cyklister. Dom är bara ivägen bokstavligt talat. MITT I vägen. Snälla gör lite verklighet av "norrlands venedig" och allt vad det heter, bygg fler dåliga och ogenomtänkta underfarter där allt regn samlas så cyklisterna kan cykla ner i det och DRUNKNA.


Variation är ju bra osv


Uthängning

Nu mina vänner är det dags att hänga ut Anna igen! Eftersom att det i stort sett bara är hon som gör bort sig så blir det ju lätt så att det är hon som åker på smällarna så att säga..Det pratades på msn om att spela hockey i vinter, något som egentligen inte behöver diskuteras. En match planeras mot ett annat gäng, men det är inte dags än på ett tag för Anna har lite att öva på innan:

Anna
säger:
JA SATAN!!! när mike lärt mig högesteg åt höger så..
johanna säger:
högersteg åt höger?
Anna säger:
hahah NEEEEEEEEJ
översteg hallå
fan vad dålig jag är!!!
johanna säger:
bra att du erkänner det själv så slipper jag säga det =)
Anna säger:
nu fick jag dödslängtan! 

Haha hon har det inte lätt inte! Men nu verkar hon i alla fall ha förstått lite av höger och vänster. Höger är åt höger. Bra Anna!

HEJPÅRE.


Bästa idén sen sist

Fredde: Pappa vet du vad jag ska göra nästa sommar?
Pappa: Ehm, övningsköra?
Fredde: Ja det också men näe..
Mamma: Läsa körkortsteori?
Fredde: Men neej!
Pappa: Då vet vi nog inte.
Fredde: Jag ska bygga ett stort..
jag: haha, vadå?
Fredde: Men sluta skratta! Ni vet i bondsjön, där blir det ju djupt jättesnabbt.
jag: hahah, ja och?
Fredde: JAG SKA BYGGA EN NERFÖRSBACKE!


Alltid bra med mål i livet


Janne Josefsson i Kongo

Gårdagens after work började med middag på en restaurang där i stort sett allt blev fel. Mickes lax blev en pepparbiff, maten kom ut innan besticken, vinet smakade inte mycket annat än vatten och 90% av det som stod på menyn fanns inte inne. Men vi hade trevligt ändå vi eftersom allt blev så komiskt. Servicen var inte den bästa och Robin visade sitt missnöje genom att försöka dra därifrån utan att betala. Det gick dock inte överdrivet bra om vi säger så...

Vi knatade vidare till hamnkrogen men hann inte mer än sticka in våra huvuden genom dörren innan vi insåg att det bara var en och en halv människa där inne. Bittens blev nästa anhalt eftersom det (hör och häpna) var fullt på svenssons lilla övervåning och alla andra ställen hade stängt. Bittens är ett ju minst sagt ett halvknepigt ställe där man kan beställa saker som "Ramvik special" och en massa andra påhittade drinkar. Men det funkade i brist på annat och när svenssons större undervåning slog upp portarna vid halv elva så begav vi oss dit. Där nere var det bara vårat gäng och några andra stackare som satt utspridda i sofforna till en början och det såg ut att bli en vanlig fredagkväll i härnta. Jag och Malin tog oss bort till spelbordet där det var black jack som gällde. Tomas och Patrik försökte lära mig och det gick ju jättebra osv. Killen som jobbade där kom från Sundsvall och var supertrevlig och han gorde också sina försök att lära mig på ett pedagogiskt sätt och tillslut så satt det faktiskt rätt bra. Nästa helg kommer jag dit och spelar in flera miljoner, lovar.

Vid 12 började det ramla in mer folk och tillslut var det nästan som det brukar vara en lördagkväll konstigt nog. Det kom en karl och klämde in sig mellan mig och Malin i en av sofforna och han presenterade sig väldigt noga men nu minns jag inte vad han hette.
Karln: Jag bor inte här i stan, jag jobbar åt SVT och är bara på genomresa med mitt team.
Malin: Jaha?
Karln: Får jag bjuda på en drink?
jag: Nej tack, jag har redan en..
Malin: Jag har också en.
Karln: Jamen..en RIKTIG drink?
jag: Det här är en riktig drink?
Karln: Jaha, aja. Vi jobbar i alla fall med han denhära..Janne Josefsson om ni vet vem det är?
jag: Ja jag vet vem det är..
Karln: Vi har gjort en hel del repotage med honom. Nu har vi till exempel varit i...Kongo i sex månader och filmat en massa intervjuer och sånt.

Ungefär där förstod vi att allt bara va hittepå och lögn. Janne Josefsson, ett halvår i Kongo? Haha njaee..Karln bjöd i alla fall på en riktig dansshow lite senare som fick varenda människa där inne att skratta tror jag. Han gick verkligen in för det och vevade med armarna som en helikopter innan han tillslut gjorde ett försök till nån form av sexig dans med en stol som slutade i att han blev utkastad. Malin och Amina lyckades bita ihop rätt bra men jag och Patrik skrattade så att tårarna rann.

Patrik: Hahah men vafan är det frågan om? Är det nån jävla UFO-kväll eller?

Ja ungefär så skulle man nog kunna beskriva det hela. Träffade en hel del roligt folk och det var faktiskt den bästa kvällen ute på väldigt länge! Fick se en massa nya (inte helt fula) ansikten och även en hel del gamla favoriter såsom Annelie och hennes crew till exempel. Jag och Malin höll ut längst och gick hem i spöregnet vid kvart i två.

Ikväll blir det Amadeus och "the club" med Annelie och dom. Ska bli intressant att se vad det är för påhitt, känns som att det kan bli sköj!


Högersväng åt vänster

Glömde en liten, men ack så rolig detalj från utlandsresan i augusti. Som ni alla borde veta vid det här laget så har ju Anna stora problem med vad som är höger och vad som är vänster. När vi satt i flygplanet så informerade piloten lite om hur flygningen skulle gå till, hur många meter upp i luften vi skulle och åt vilket håll osv..

Piloten: Nu har vi snart kommit upp på rätt höjd och vi kommer strax att göra en skarp högersväng.
Planet gör först en liten sväng åt vänster.
Anna: OJ, nu kommer högersvängen!!

Jag orkade inte ens skratta. Jo det gjorde jag.

Idag sitter jag och läser en massa engelsk kurslitteratur, som vanligt känns det som. Finns det INGA smarta människor i Sverige som kan skriva motsvarande på svenska? Nej det är väl som med fotbollen det. Svenskar som kan spela fotboll är ett utdöende släkte om man bortser från oss damer som spelar i herrlandslaget och alla korpenlag här i stan. Där har vi duktiga spelare som går in så hårt så att benen går av! Ikväll är det dags för after work med Karibogänget vilket lär bli mycket trevligt som vanligt. Ska träffa Malin innan för att hitta dit vi ska vara, blir dock inget besök på fresks spadavdelning denna gång.

Håcki

Haha vad kul det är med hockey alltså! Det sägs så mycket roligt på läktaren, jag blir alldeles trött i skrattnerven (sitter mellan höger huvud och vänster fot nånstans). Nog för att elitseriehockey är kanon, men det är helt klart nåt speciellt med att sitta på högslätten. Man kommer på så många bra idéer när man sitter där, för det är så mycket som skulle kunna bli 1000 gånger bättre om vi fick gå in och styra upp saker och ting. Men sen glömmer man ju bort dom idéerna som med allt annat..Och Annas minne är ju knappast bättre än mitt, hon har tre hjärnceller kvar varav en är döv, så det är liksom kört i vilket fall som helst. Nog om det och åter till matchen. Aik gjorde några fina djupdykningar som skulle ha passat bättre i en simhall, men badhuset här i stan är ju inte färdigrenoverat än så jag förstår dom. I övrigt så hade Hudik en spelare vid namn Yngve (född 82 och inte ett år tidigare konstigt nog) som förgyllde kvällen lite extra bara genom att heta det han heter. Aik har ingen Yngve, men dom har i alla fall en spelare som det är lite extra synd om för att det går så dåligt..


Anna
: HAHA vad dålig han är! Och han ser ju ut som en riktig hårding. En sån som går runt med knogjärn.
Nån annan: Haha ja, KD KD..
Anna: Haha ja..
Nån annan: Neej vänta..SD! Tyckte det kändes fel..
Anna: Haha det märkte jag inte ens! (tre hjärnceller, tre hjärnceller...)


Jag är inte längre ensam i mitt pluggande på tal om ingenting. Anna har börjat läsa matte b, och tycker att det är (citat) "Fem svintråkiga kapitel. Och det är svårt nåt så in åt helvete. Förstår inte hur jag nånsin ska ta mig igenom den här gula fula boken. Målet är till jul, men aaa jaaa tjeeena kände jag när jag började kolla igenom den idag." Jag kan bara säga att så länge man inte läser Matte U så är det lugnt! Det är det absolut svåraste man kan ge sig in på (näst efter styrdans) och det är ingen idé att försöka förstå sig på det.


ÅÅÅ just det! I natt drömde jag att jag tappade mitt tandsmycke. Inget konstigt med det (?) men jag har funderat lite. Man säger ju att man kommer att vinna pengar om man drömmer att man tappar tänder och tandsmycket sitter ju PÅ en tand..Det kanske inte blir nån miljonvinst men några tusenlappar borde man ju kunna få? Eller? Snällaaa..


Tre saker jag skulle lägga pengar på om jag vann en miljon
:
1. Kostymer till alla teametspelare att SPELA i och inget annat. Skulle ta hockeyn till en helt ny nivå och det skulle helt plötsligt bli okej att dricka champagne i båset. Och på läktaren. Nedsläckt ishall under match och levande ljus i mittcirkeln är också en idé men jag vet inte..vore synd på kostymerna om det började brinna osv.

2
. En hel ö nånstans jättelångt borta dit man kan flytta alla katter så jag slipper vara där dom är. Alla hästar kan också få följa med. Och ormar. Och Peter Jihde.

3
. Kristoffer Appelquist. Jag skulle hyra honom dygnet runt året om. Han skulle få bo i ett skåp här hemma och plockas fram när det var dags för en massa roligheter.


Cougar town

Tänkte bara se tre avsnitt idag, men det blev några fler. Kanske 10. Tror att jag kan skylla på att avsnitten inte är så långa och att man faktsikt behöver ta pauser lite nu och då från pluggandet, det märkte vi ju förra veckan med tårtan om inte annat. Som hämtat direkt ur Härnösands krogliv som det ser ut nu mer, men klart bästa serien sen sist!

Jules: Oh look who got laid last night
Andy: That's right chumps, missionary accomplished!



Doctor's orders

En bra låt om dagen är bra för magen. Min mage mår väldigt bra!


Heheh

Fin vinst i Timrå igår, denhär säsongen kan bli rolig känner jag! Parkeringsgubben (i Timrå alltså) hakade upp sig på den blåa färgen på mina naglar, men jag lugnade honom genom att säga att jag faktiskt har rött på fötterna och då blev han glad igen. Idaaaag har jag fångat in en liten hundvalp som var på rymmen. Det gick jättebra om man bortser från att jag inte lyckades. Det kom en bil och skrämde iväg den (idiot) och nu har jag ingen aning om vart den tog vägen, förhoppningsvis är den hemma igen. Ikväll ses vi på stan! Inte jag och hunden då, men alla ni andra som ska ut! Inte alla kanske..men vissa. JAJA. hejdå.


En ny fin bild osv..


Dumheter

NU mina vänner ska jag gå och göra nånting väldigt dumt som jag lär få ångra. Men vad vore livet utan äventyr är ju den stora frågan!

Dagens frågor

1. Varför har folk så mycket tid över?
2.   ?
3. Har inga fler frågor
4.


Att plugga gör en blåst

Idag har jag kommit fram till EN enda sak: Att sitta och läsa hela dagen är fan inte bra. Jag började läsa klockan 9 idag och sitter fortfarande med boken uppslagen. Problemet är inte att det går segt utan snarare att de är så jäääävla många sidor som måste läsas och förstås. Sen är många delar totalt ointressanta också men det är ju en annan sak...För att visa på ett ungefär hur blåst man blir efter några timmars läsande utan paus så ska jag ge er ett fint exempel från idag:

11:30 Orden börjar flyta ihop och tankarna befinner sig på annat håll
11:31 Slår ihop boken, måste göra nåt annat ett tag
11:33 Somnar i soffan
12:10 Vaknar och kollar på datorn som står på vardagsrumsbordet. Skärmsläckaren visar en massa bilder, ser denhär på helskärm:


12:11 Undrar förvånat varför jag har en bild på Timrå ik:s klack
12:12 Inser att det är en tårta från studenten
12:13 Vill dö

Hej

Tänkte mest bara säga hejdå! Jag kommer nämligen att befinna mig bakom världens största bok resten av veckan. 1182 sidor på engelska - education, globalization & social change. Japp. Den är så tung att man utan problem skulle kunna använda den som mordvapen i brist på annat. Jag hoppas att det går att kommunicera över kanten på boken, om jag skriker riktigt högt kanske det går. Nån (förslagsvis en friidrottare som håller på med spjutkastning eller kulstötning) får gärna kasta över lite mat nån gång ibland också. Den släpper inte igenom så mycket ljus så jag antar att jag går en mörk tid till mötes. Ni får därför inte bli förvånade om jag är lite blek på söndag. Det finns för övrigt ingen täckning bakom boken så ni kommer inte att kunna nå mig på min mobil. Tummen upp. Bye!

Vad är det för dag?

Idag är det total förvirring på alla plan i mitt liv. Jag var hundra på att det var måndag när jag vaknade medan resten av världen var inställda på fredag. Varför kan inte alla bara anpassa sig efter mig i en sån situation? Alltid jag som ska behöva ge med mig...Hur som helst, nu är i alla fall denna invecka över och nu är det inga fler föreläsningar på ett tag, examinationen på första temat är gjord och det är inga fler 8-17-dagar där tröttheten sitter och slår ihjäl en. Tråkigt att alla trevliga människor har åkt hem bara, jag får börja umgås med reguljärstudenterna istället. Nu lät det som att dom inte är trevliga, och det kanske dom inte är heller..Vad vet jag.

Idag står det faktiskt "Vila nå så jävulskt" i min kalender, på raden vid "14". Klockan är 14:00 nu, och alla vet ju att man måste göra det som står i kalendern. Jag har aaaaldrig varit såhär trött sen sist osv. Imorgon blir det kalajs med brudarna, kan behövas känner jag. Jag vet inte riktigt hur kvällen kommer att se ut, men såhär såg det i alla fall ut på midsommar:



(hela kvällen satt vi sådär)

Svenska akademien

jag: Jag vet fan inte hur man stavar aluminium..
mamma: F-o-l-i-e

SM-guld!

Jag har en klasskompis som heter Ida Heed. Hon kommer från Dalarna och är grym! Igår när vi satt och åt middag så sa hon att hon hade "tävlat i helgen". Jag och Emma frågade såklart, nyfikna som vi är, vad hon hade tävlat i och svaret var då: "SM i dragkamp". På riktigt alltså. Jag och Emma stirrade på henne som om ja, jag vet inte vad..Emma frågade hur det hade gått och Ida svarade "Jo, det gick väl ganska bra." Sen ställde vi frågor om dragkamp resten av kvällen. Och idag. För "Jo, det gick väl ganska bra" har tydligen samma betydelse som "SM-guld" för Ida. Hon har alltså ett SM-guld i dragkamp. Det är ascoolt, för att använda ett av alla de akademiska ord och facktermer som jag har lärt mig under domhär veckorna.


Idag fortsatte utfrågningen som sagt och Ida pratade om att hon kanske ska lägga av och Emma högg direkt: "Men varför då?! Det är ju hur häftigt som helst!!" Och Ida försökte förklara: "Jamen det sliter så mycket på kroppen. Man drar ju bara på en sida av repet så man blir ju liksom lite..sne." DÄR mina vänner har ni orsaken till att JAG inte har nåt häftigt SM-guld i dragkamp. Jag vill inte bli sne. Jag var ju tvungen att fråga hur ofta dom tränar och det är inte mindre än tre dagar i veckan. Då kan man ju undra hur mycket man kan träna på att dra i ett rep egentligen och Emma ställde den smartaste frågan för dagen: "Men liksom..vad gör ni på träningarna då?" Haha, ja undra det ja!

Nog om det, ikväll har vi varit på Bio. Efter ett fint motorstopp och en bilnyckel som försvann in under bilen så höll vi inte på att komma varken dit eller hem men det löste sig och vi såg "Salt" med Angelina Jolie. Ni som känner mig kanske förstår valet av film? Saaaalt. Den var riktigt bra i alla fall! Nu ska jag sätta mig ner och komma på nån häftig sport som jag kan börja med och vinna ett SM-guld i. Dragkamp är ju som sagt inget för mig. Inte nog men att man blir sne så verkar dieten bestå av morötter, keso och LOKA och jag behöver lite mer mat än så..Men armbrytning kanske? Det lär visa sig..här är i alla fall min nya idol Ida: 


1234567

Mycket trevlig dag på skolan med mycket trevligt folk. Nu ikväll blev det finmiddag på donken med Emma och Ida och senare anslöt även Susanna. Vi har åkt runt i stan och kollat läget och snackat en hel del om allt möjligt. Rooooligt! Nu vet man ju vilka man ska hänga med resten av veckan..Och alla andra inveckor också för den delen. Vi planerar redan för nästa gång med hockey och annat skoj. Finfint!


Nämen hej!

Jag har inte riktigt tid med nånting nu mer för jag har sålt mitt liv till Mittuniversitetet, men jag ska i alla fall försöka mig på på en liten uppdatering. Enbart för din skull Annelie!


Så vad har hänt sen sist då? Kan väl börja med att säga att jag inte längre är så lik mig själv utseendemässigt. Kan också meddela att jag har varit och tittat på två lägenheter, har fått stora problem med träningsabstinens och att jag även har insett alla fördelar med att plugga på distans. Soffan är min arbetsplats, inveckorna är här i stan, jag gör allt precis när jag vill under dagarna. Det betyder bland annat att jag kommer kunna spendera mycket tid på simhallen i höst på DAGTID bland alla pensionärer med spinning, spinnpump, nautilus, bodypump, core och allt annat skoj! Perfekt. I övrigt så kan jag berätta att jag klämde in en fika med Linnéa och Jennifer i onsdags, mycket trevligt! Sen blev det hockey i Timrå på kvällskvisten, mycket trevligt det också.

I fredagskväll fick jag köra grannen till akuten i sundsvall. Han hade halkat i vardagsrummet och brutit armen han! Den enda på hela gatan som inte druckit vin till maten var jag så jag hoppade in som chaufför. Fick ta deras bil och den var så high-tech att jag inte ens fick av den när jag väl skulle parkera utanför akuten, öppnade takluckan och massa annat istället. Men armen är i alla fall gipsad nu och det är ju huvudsaken, eller hur? Sen att jag inte ens hittade ut på E4an igen när jag skulle köra hem är ju en annan sak...


Idag har jag varit hos Annelie och inspekterat renoveringen. Det blir så fint så och det är självklart jag som har gjort det mesta förutom målningen av golvet i vardagsrummet som inte ens skulle göras, den stod Annelie för. Neeej okej, jag ljuger. Jag har inte ens målat en list.

Annars då? Vi firade "brorsa" i förväg nu i veckan för han var hemma en sväng, han fyller egentligen år på onsdag. Jag höll mig lugn och han med konstigt nog, alla som känner oss vet att vi ryker ihop minst 12 gånger dagligen i vanliga fall. Det brukar inte finnas några direkta regler om vad man får göra eller inte, men jag tror att han tog alla rekord när han spikade igen dörren med en galge en gång och stängde in mig och Amanda för all framtid.


Hur som helst, topp fem saker jag har kastat på min bror under bråk: 
1. Grön stor trädgårdsvattenkanna
2. Vattenglas (många)
3. Flytande margarin (ett paket, inte mer)
4. Tvättkorg
5. Mig själv


RSS 2.0